Már nem kérdés, hogy Budapesten minden fa felbecsülhetetlen, és minden olyan törekvés üdvözölendő, ami közelebb hozza a városlakókhoz a természetet. Sokan vagyunk úgy vele, hogy szívesen laknánk egy erdőben, és élveznénk egyszerre a civilizáció és az urbánus közeg áldásait, és ha nem is teljes egészében, de hasonlót nyújtana a Metrodom megoldása, amely a tervek szerint függőleges erdőt varázsolna az Újpesten építendő toronyházak köré.

Az új lakónegyed a Szent István tér és a Duna között húzódna, és az elképzelések szerint a megszokottnál több és intenzívebb zöldfelületet nyújtana. A 17 emeletes Metrodom Panorama lakóházakon speciális teraszokat alakítanának ki, hogy elbírják a durván 1 köbméteres betonteknőben növekedő, 3-6 méteres fákat. A tervező Hajnal Építészeti Iroda a lakóktól független automatikus öntözőrendszerekkel oldaná meg a vízellátást, és ipari alpinistákkal a kertészeti teendőket, hogy a szakembereknek ne kelljen áttrappolni a lakáson. A lakóknak így nem lenne más teendője, mint élvezni a zöld kilátást.Az erkélyeket egymáshoz képest úgy mozdítják el, hogy a fáknak legyen elég hely tömör felület előtt is, és ne takarják el a fényt – persze megeshet, hogy az ágak beköszönhetnek az ablakokon, akárcsak egy családi házban. Mindez olyan élményt nyújt majd, mintha bármikor kimehetnénk a kertbe, hogy leüljünk a diófa alá fröccsözni. Az egykori bőrgyár területén található telek jelenleg üresen áll, az építkezés tavasszal kezdődik, és várhatóan 2018 végére fejeződik be. A felső két kép az átadás utáni állapotot ábrázolja; a növényzet folyamatosan benövi majd az épületet, és jó öt év kell majd ahhoz, hogy az erdősített toronyházak elnyerjék az utolsó négy képen látható formájukat.
Az ablakok egy trapéz alakú, belső zöldterületre néznek majd, a tervek szerint a passzázsról az árkádok alatt üzletek, presszók, éttermek fognak nyílni. A Duna közelsége miatt igazi zöld paradicsom jöhet létre Újpesten, izgatottan várjuk a megvalósítást.