A 4-6-os villamoson kapaszkodva vagy a Teréz körúton sétálva már ti is könnyen kiszúrhattátok a Che Che Bistrocafe sárga színű cégérét. Arra az esetre, ha benn még nem jártatok volna, most elmondjuk, mi van ott, és miért érdemes már korán reggel betérni. Elöljáróban annyi, hogy a hely grillszendvicsekre, vagyis nemburgerekre szakosodott, amik tulajdonképpen a hamburgerek családjába tartoznak, de elrugaszkodnak a klasszikus összetevőktől. Állandó jelleggel 9-féle feltéttel operálnak, amik között ott a thai csirkés, a cézár és a steak is.

Kezdjük a talán a sokakban felmerülő kérdéssel: cs-vel vagy k-val kell ejteni a hely nevét? Ahogy jólesik – szól a válasz, de a háttértörténetben szereplő családi becenévhez kötődő eredet a cs-s változatot erősíti. Ezek után már csak az kérdés maradt, mit takar a nemburger.

Rozslisztből készült, a hamburgerzsömlénél tömörebb, így laktatóbb, de nem tömény bucit, közte mindenféle, gyakran grill lapon pirult feltéttel.

Ebből képzeljünk el 9-féle, helyenként ropogós, helyenként omlós és főként szaftos változatot (990–1490 Ft), amiknek az ízesítésével szerencsére nem bántak kesztyűs kézzel. Az egyszerűnek tűnő elnevezések mögött ott egy kis csavar, vegyük például a nagy kedvencet, a steakes verziót. A steak alatt uruguayi angus marhából származó színhúst kell érteni, amihez jön többek között házi lilahagymalekvár, olvasztott cheddar és magos mustárszósz is. Az összetevők nagyon jól működnek együtt, egy gyors kóstolás után világossá vált a szendvics előkelő pozíciója.


Azért ennyinél nem álltunk meg, kíváncsiak voltunk, hogyan hat az olvasztott kecskesajt a pirított dióval és a savanykásabb Branston nevű zöldséges szósszal. Szerettük, és ezen felbátorodva tovább kóstoltunk: most tükörtojást, pirult bacont, zöldségeket és házi szószt kaptunk a bucink közé. Ez rövidebb nevén a ham&eggs szendvics, ami a hedonisták számára tuti választás reggeli gyanánt is. A szendvicsek egyébként nagyon laktatóak, így számunkra egy következő alkalomra maradt a többi változat tesztelése.

Csak hogy ne legyen könnyű dolgunk, hetente egy extra változat is kerül a palettára, a napi menü részeként.

Mert hogy ilyen is van, és ilyenkor egy krémlevessel és egy limonádéval egészül ki a képlet (1290 Ft). Ezen a héten például mediterrán zöldségkrémlevesért és pulykasonkás, camembert-es, áfonyaszószos szendvicsért ugorhatunk be, ha szűkös az időnk, akár előre, telefonon is leadhatjuk a rendelést.

Természetesen nemburger se létezhet krumpli köret nélkül, ezt +490 Ft-ért szerezhetjük be, ami mellé fűszeres magyaros szószt is kapunk. Mivel a szendvicsek tisztességesen el vannak látva összetevőkkel és szafttal, a fenti galéria egyik asztalát ajánljuk az elfogyasztásukhoz.

A Che Che-t bátran feljegyezhetik maguknak azok is, akik hisznek benne, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen itt külön reggeli menüvel nyitják 8 órakor a kapukat. Ez közel sem joghurtot és müzlit jelent, helyette olyan tartalmas tételekre kell gondolni, mint a korábban már emlegetett ham&eggs nemburger, croissant-os szendvics vagy épp grillkolbásszal megspékelt tükörtojás bacon körettel. Ezek mellé dukál egy kávé (olasz változattal dolgoznak) vagy épp a különféle gyümölcsökből komponált smoothie (790 Ft).A Che Che-nek van egy food truckja is, így könnyen lehet, hogy különféle fesztiválokon már találkoztatok velük. Ezzel a jövőben is lehet számolni, addig is a Teréz körút 56. szám alatt találjuk a gazdagon megpakolt, hamburgerre hajazó grillszendvicseket, amik reggelire, ebédre és vacsorára is szuperül működnek, akár egy üveg Fóti kézműves sör társaságában.