A 10R és a West Coast Barbers új projektjében összeér mindaz a két világból, ami szép és jó: a Rehabba beugorhatunk egy ebédre vagy egy kávéra, de ha szakálligazítást kérünk, akkor sem jönnek zavarba. Eközben pedig válogathatunk a legfrissebb ruhák és kiegészítők vagy a gondosan összeállított menük között is. Ott voltunk a megnyitón, hogy megnézzük, tényleg a Múzeum körúton van-e a legideálisabb férfibúvóhely Budapesten – és már most visszavágyunk oda.

A Rehab alapítóinak hitvallása szerint a férfiak másképp intézik a kinézetüket, másképp szeretnek ruhát nézni vagy épp fodrászhoz járni; a Hadnagy Tímea segítségével kialakított hely pedig nemcsak idomul az igényeikhez, hanem teljesen le is fedi azokat. Avagy egyszerre borbély, étterem és ruhabolt. Utóbbi kínálatában ráadásul szinte csak olyan márkákat találni, melyek még nem voltak az országban: a Stance star wars-os vagy épp dennis rodmanes zoknijai, a Neff Simpsons inspirálta kollekció vagy a Saxx különleges alsóneműi csak az olaj a szakállon, ugyanis akadnak még gördeszkák és napszemüvegek is.

Ha pedig arcszőrzet, a Bartók Béla úti West Coast Barbers hangulata itt is visszaköszön: dübörög a nyugati parti hiphop, a vágás továbbra is profi és precíz, a levegőben pedig tesztoszteron és wax illata keveredik. Maradtak továbbá a kényelmes bőrülések és a fesztelen hangulat is – ameddig az ellenkező nem tagjai nem akarnak a borotvakés alá feküdni. Újbuda vagy Astoria, a kitétel – miszerint csak férfiakkal foglalkoznak – megmaradt.

Ugyanez viszont nem érvényes az étteremre, amin belül azonnal érdemes kiemelni a különböző reggeliket – amiket kérhetünk akár délután négykor is. A tulajdonosoknak szívügye a biciklizés, ami miatt szinte minden fogás a lehető legkevesebb cukrot és glutént tartalmazza, valamint elengedő szénhidrátot biztosít az energikus napkezdéshez.

A négy különböző menü neve és fogásai is ehhez (valamint az adott ország gasztronómiájához) igazodnak: míg a Tour de Hongrie-n olyan tételek szerepelnek, mint a juhbeles virsli tormás mustárral, császárzsemlével (850 forint) vagy a szalámis tál, sajt, paprika, paradicsom, tükörtojás (1350 forint), addig a La Vuelta Espanaról rendelhetünk katalán omlettet pirított bagettel (950 forint) vagy zöldséges serránós omlettet tortillában sajttal (950 forint). A Giro D'Italia olivakrémes ciabattájáról nem is beszélve, ami prosciuttóval és pecorino forgáccsal (1100 forint) kerül az asztalra. Természetesen – a remek kávé mellett – van ebédmenü is, és délután négytől a rehab jegyében kérhetünk tapas tálakat is.

A Rehab tehát, ha nem is egyenlő arányban, de mindkét nemnek szól – ha másért nem is, akkor azért, mert van egy elég biztos tippünk, hogy ezentúl hol érdemes ajándékot keresni férjeknek, barátoknak, vagy hova érdemes „beiratni” őket, ha már rájuk fér némi kikapcsolódás.

Rehab
Facebook
Cím:1053 Budapest, Múzeum körút 13.

UPDATE: A hely bezárt.