Szeretjük a színes és érdekes tárgyaktól hemzsegő üzleteket, legyenek azok pop-up jellegű kirakodások, mint például a Projekt Showroom tematikus üzletei, vagy állandó, ám időnként cserélődő termékekkel operáló bolt, mint a Csendes Pesti Szatócsa. Órákig lehetne nézelődni egy-egy ilyen helyen, akár egy bolhapiacon. A népszerű Szimpla brand már nem először várja design shopba vásárlóit, ám a Síp utcai pincehelyiség helyett most végre beköltöztek a Kazinczy utcába, ahol továbbra is a régit és az újat keverik, bájosan, fiatalosan és egyáltalán nem szimplán.

Éppen a kultikus Szimpla Kert bejárata mellett találjuk az ajtót, mely a Design Shop-ba vezet. Az üzlet nem nagy, viszont annál hangulatosabb: szinte átláthatatlanul sok aprósággal pakolják tele időről-időre változó állományban. Antik és vintage remekül megfér a modern, mai dolgokkal, újrahasznosított, "upcycling" elven alapuló tárgyakkal és dizájner darabokkal.

Legalább 50-60 márka képviselteti magát. Zömében magyar termékekről beszélünk, de, ha akad valami igazán ötletes és hiánypótló külföldi gyártótól, természetesen azt is szívesen beválogatják a többi apróság közé. Nippek, régi lámpák, divatkiegészítők, üvegtárgyak, textilek, dekortárgyak sorakoznak polcokon, asztalokon.

Törekszenek rá, hogy minőségi és valamiért különleges tárgyakkal töltsék meg a Szimpla földszinti "szobáját". Nekünk rögtön akadt pár kedvencünk: Komlós Krisztina keze munkáját dícsérő Amy Winehouse és Frida Kahlo textilből megformázva, igazán kreatívan. Björk éppen elfogyott. Nagyon helyesek a Lubloy bögrék, a MOHA design betonfülbevalók, de még mindig nem tudjuk megunni az ART HEKK vicces karikatúráit.

A folyamatos nyitvatartás mellett havonta jelentkeznek tematikus kincsestárlatokra, Szimpla Treasures néven. A vasárnapi piac tehát szombati dizájnos kistestvért kap. Workshoppal, jótékonykodási lehetőséggel és helyszínen szakértő becsüsökkel zajlanak ezek a szeánszok.

Ajánljuk Szimpla fanatikus külföldieknek, tárgykultuszt és giccset kedvelőknek, antik-és vintage rajongóknak.

Szimpla Design Shop
Cím:
1073 Budapest, Kazinczy utca 14.
Nyitvatartás: Kedd-Péntek: 12:00-19:00 Szombat: 11:00-16:00