A No Film School egy listán gyűjtötte össze azokat az országokat, ahol a legolcsóbb filmet készíteni.

A No Film School nevű külföldi filmes oldal azt vizsgálta meg egy listán keresztül, hogy hol mennyire ösztönző filmet készíteni. Erre a listára felkerült Magyarország is, hiszen itt mint az köztudott, elég olcsó filmet gyártani az adók miatt, nem véletlenül jönnek ide amerikai sztárok is oly gyakran filmet forgatni.

A cikk főként az adókedvezmény szempontjából vizsgálta meg az országokat, illetve azt nézte, hogy ezzel mennyire ösztönzik a filmforgatást, és mely országokban éri meg a legjobban mozit készíteni.

A kelet-európai régió közül az első Észtország lett, ahol 30%-ot térítenek vissza. A második helyen pedig már Magyarország áll, ahol a hivatalos támogató a Magyar Nemzeti Filmalap, és bár az észtekhez képest 5 %-kal több adót kell fizetni, még így is barátságosnak számít ez a tarifa. Megjegyzi a cikk írója továbbá, hogy hihetetlenül tapasztaltak és profik a magyar filmes stábok, magas minőségű eszközeink, felszereléseink vannak, valamint dicséri a filmbarát infrastruktúrát. Csehország, Horvátország és Szerbia is mögénk került.