A fővárosi Aria Hotel a hatodik helyen végzett a ReviewPro felmérésén.

Közel hárommillió utast kérdeztek meg arról, milyen véleménnyel voltak szállodájukról, amelyben laktak. Ezeket a véleményeket összesítették, és így látott napvilágot az a lista, melynek top10-es kategóriájába egy magyar szálloda is bekerült. A mostani már a harmadik alkalom volt, hogy a luxushotelekről szóló jelentését nyilvánosságra hozta a ReviewPro, amely vendégértékelések alapján gyűjtötte be és elemezte ki a véleményeket – írja a Turizmus Online.

Az elégedettségi felmérés alapján a legjobban teljesítő luxusszállodamárka a Four Seasons lett, a 25-ös listában pedig több olyan hotelmárkát találunk, melynek Budapesten is van egysége, ilyen a Four Seasons-ön kívül a The Ritz-Carlton, Kempinski Hotels és az InterContinental Hotels Group. Az önálló luxushotelek között a két vezető szálloda a Belmond Palacio Nazarenas és a Spicers Peak Lodge lett, ezek úgynevezett Globális Vélemény Indexe (GVI) 98.1%-os lett, ami nagyon jó eredmény.

Ezen a listán az előkelő hatodik helyet csípte meg a tavaly megnyílt, és lenyűgöző panorámájú tetőterasszal bíró budapesti Aria Hotel 97,5%-os teljesítménnyel. A szállodákat olyan szempontok alapján is rangsorolták, mint a szolgáltatási színvonal, ár, elhelyezkedés és tisztaság, az Aria a szolgáltatási színvonala alapján szintén a hatodik lett, a budapesti Four Seasons Gresham Palace pedig az elhelyezkedése miatt került be a legjobb 20 közé.