Balesetveszély miatt már nem szabad felmászni a hídelemekre.

A forgalom elől elzárt Szabadság hidat az elmúlt hetekben birtokba vették a gyalogosok. Volt már ott jóga, ücsörgés, kutyasétáltatás, táncóra, sörözgetések és nagy beszélgetések, családos kitelepülések, és mire besötétedik, és jön a dekoratív naplemente, sokan kezdenek el felmászni a hídpillérekre és szelfizni pár sör után, ami lássuk be: nem teljesen veszélytelen. Többek között ezért döntött úgy a főváros, hogy ezentúl tilos a hídelemekre felmászni.

A főváros kérésére a Budapest Közút Zrt. a híd több pontjára angol és magyar nyelvű figyelemfelhívó és a veszélyre figyelmeztető táblákat helyezett ki. A Fővárosi Önkormányzat az Inforádió megkeresésére írásos tájékoztatójukban kiemelte: élet-, és balesetveszélyes, éppen ezért tilos a híd tartópilléreit összekötő hídelemekre, műtárgyakra, hídtartozékokra felmászni, ezt ugyanakkor az utóbbi napokban több magyar és külföldi állampolgár is megtette.

Egyébként a közterület-felügyelő és a hídmester is azonnal felszólíthatja azt, aki ezek után mégis felmászik a hídelemekre. Tehát próbáljunk meg vigyázni magunkra és másokra, és inkább csak a földre terített pokrócokon beszélgessünk, ha pedig mégis egy magaslati szelfire vágyunk, sétáljunk fel inkább a közel eső Gellért-hegyre.