Láthattuk az egy hónapja véget ért labdarúgó Európa-bajnokságon, hogy mekkora igény van itthon az élmény közös átélésére, ha magyar résztvevőkért szoríthatunk. Hasonló forgatókönyvet remélnek a Március 15. téren felállított Szurkolói Központ megálmodói az augusztus 5-én kezdődő riói olimpia kapcsán.

A 2016-os játékok megnyitóját pénteken tartják Brazíliában. A budapesti szurkolóizóna egy nappal később nyitja meg a kapuit, mindjárt egy férfi vízilabda-szuperrangadóval, a mieink szerbek elleni csoportmérkőzésével – a hangulat tehát hasonlónak ígérkezik, mint amit a focisták meccsein tapasztaltunk a Margitszigeten. A szombati nap felhozatala egyébként igen erősnek tűnik: az úszó VerrasztóDávidnak és HosszúKatinkának, a sportlövőknek, a tornász Hidvégi Vidnek, a wimbledoni páros döntős BabosTímeának vagy a vívó SzászEmesének is szurkolhatunk aznap.

Az augusztus 6. és 20. között látogatható SzurkolóiKözpont óriási LED-falát a Március 15. térről is jól lehet majd látni, így nem csak az egyszerre 600 fő befogadására alkalmas létesítményből, de akár a térről is tömegek követhetik majd az eseményeket. Érdekesség, hogy fel lehet menni a LED-fal tetejére, ugyanis egy kilátó található rajta, ahonnan egészen különleges módon élvezhető a budapesti panoráma – tudtuk meg a keddi sajtótájékoztatón.

A központba a belépés ingyenes, a helyszínen a bejutáshoz regisztráció szükséges, de előzetesen regisztrálni, vagy ott a helyszínen következő napra regisztrálni nincs mód. Ami a programot illeti, délután és este természetesen az élő közvetítéseken lesz a hangsúly, magyar olimpikonok és sportszakértők közreműködésével. A Szurkolói Központból az M4 Sport többször élőben jelentkezik majd, az esetleges üresjáratokat pedig ismétlések, sportvetélkedők és egyéb családi programok töltik ki.

További kísérőrendezvényként folyamatosan zajlik az új és használt, de jó állapotú sportszerek gyűjtése is. A kedvezményezettek a Vodafone Digitális Iskola Program keretében az ország 25, döntően hátrányos helyzetű iskoláiban tanuló gyermekek lesznek.

A Szurkolói Központ a riói olimpiai játékok alatt hétköznap 15 órától 23 óráig, hétvégén 10-től 23 óráig tart nyitva.