Az elmúlt hetekben Budapestet is elérte a Pokémon GO őrület. Ehhez mostantól már iránymutatást is kaphatunk.

Mostanában sokakat láthatunk leszegett fejjel a telefonjukat bámulva tempósan közlekedni a fővárosban, valószínűleg nagy többségük a Pokémon GO elnevezésű játék megszállottjává válva kergeti a virtuális szörnyecskéket, miközben egy valós teret lát telefonján, és igazi helyszíneken próbálja befogni a kis lényeket. Ülhetnek a barátaink vállán, vagy éppen a monitorunk csücskén, a kihívás, hogy bezárjuk őket a kis kapszulákba. A játék lényege ugyanis, hogy különleges képességekkel rendelkező zsebszörnyeket (pokémon=pocket monster) kell gyűjtenünk a városban, akiket kiképezhetünk és segítségükkel stratégiai pontokat vonhatunk az irányításunk alá. Jó hír a játék rajongóinak, hogy hozzánk is elérkezett az a különleges térkép, amely a megszerezhető lényeket mutatja.

A térkép segítségével nem csak könnyebben megtalálhatjuk a pokémonokat, de egy jól kitalált szűrő segítségével még azt is megmondhatjuk, hogy milyen lényt nem szeretnénk látni (például ha már megszereztük), illetve azt is láthatjuk, hogy az adott figura meddig lesz elfogható, mielőtt eltűnik.

Ez persze még nem minden: a „Mutasd az irányt" feliratra kattintva, a Google térkép még ideális útvonalat is tervez nekünk, hogy gyorsan és biztonságosan befoghassuk a kívánt szörnyet.

A térképet itt találjuk.