Miért kéne bóvli, még kedvesen giccsesnek sem mondott kellemetlen ajándékokat vinnünk külföldre a barátoknak/rokonoknak, vagy egy idelátogatónak, ha számtalan hazai, sőt budapesti szuvenír, dizájntárgy, kiegészítő, könyv, apróság beszerzése sem okoz már problémát. Pláne úgy, hogy egyazon helyen, nagy gonddal, jó ízléssel összeválogatott apróságokról beszélünk. A Projekt Showroom pop-up üzletei időről időre új tervezők, alkotók bevonásával nyújtanak alternatívát azoknak, akiket boldogsággal tölt el egy-egy kedves és/vagy hasznos tárgy ajándékozása, megvétele.

Megszokhattuk, hogy a csapat által kialakított ideiglenes boltok mindig különleges, hangulatos vizuális megjelenítéssel dolgoznak, de most igazán extra enteriőrre számítsunk. A július 25-től egyelőre szeptember 30-ig tervezett projekt "Budapest Colors" névre hallgat, ami szimbolikus jelentéssel bír. A bolt monokróm, és Csikós Krisztina által megálmodott és Slip és Ábra által kivitelezett papírinstallációkkal díszített, színeit és karakterét éppen Szécsi Judit kirakatának óriási színes betűi, a bejárat elé helyezett kavicsok és maguk a portékák adják.

A csapat büszke rá, hogy a Projekt Showroom kezdeményezés számos olyan alkotót megihletett, akik külön a Budapest Colors kedvéért készítettek egy-egy kollekciót. Ilyen például a Kezemura, Ruzicska Tünde, Evuska, a The Four vagy a Mézes Mirákulum. A termékszelekciót Kincses Andi, Debreczeni Fanni és Csikós Krisztina állította össze. A 170 négyzetméteres üzlettérben találunk külön könyves sarkot, gasztropolcokat, szépségápolási holmikat, gyermekeknek szánt kedvességeket, ékszereket, praktikus használati tárgyakat, papírárukat is, magyar alkotók, manufaktúrák munkáit.

A teljesség igénye nélkül megemlítenénk pár különlegességet: Ruzicska Tünde keramikus apró vázákkal és pálinkáspoharakkal készült a pop-up boltba, ami azért nagy szó, mert ő kizárólag megrendelésre dolgozik. Az ő csodás tányérjaival találkozhatunk például a Tantiban is. Varju Tamás minimáldizájnos bőr kiegészítői, a Pamut Apparel fiatalos mintával készített pólói, Zsofi Hidasi menő kiegészítői a divatszekciót erősítik. Jópofák a Katyvasz lekvárok és szörpök, a Kőteleki Kaptár mézeivel képviselteti magát, és Kanálka termékeket is találunk. A szépségápolási részleg illatos és mutatós szappanjai a Zadortól és a PurPurtól jönnek, férfiaknak a Szakállasember termékeit ajánlják és a Cocoon balzsamjai is megvásárolhatóak.Papíráruban mindig erős a Projekt Showroom, s ez most sincs másképp: a Rubidium bolygós noteszei, Magyar Béla Citygraph grafikái, Marcus Goldson képei, az Urban Sidewalker térképgrafikái, eredeti filmplakátok, a Manufaktor Műterem papír- és árnyékszínházai is egytől egyig izgalmas darabok. Magyartól egészen a japán fordításig is megtaláljuk a Kis Hungarikumhatározó sorozatot is.Szívből ajánljuk a Projekt Showroomot, akár csak egy rövid látogatásra is – hogy feltérképezzük a kortárs magyar képzőművészek és manufaktúrák műveit –, akár vásárlásra is. Sőt, a Budapest Colors projekt további szolgáltatással bővült: májustól szeptemberig turisztikai információs pontként is működnek, így bárkinek szívesen segítenek eligazodni a belváros adta lehetőségekben.

Projekt Showroom Facebook
Cím:

1061 Budapest, Andrássy út 5. földszint (utcai üzletbejárat)
Nyitvatartás: 2016. 07. 25 – 09. 30.
minden nap 10:00–20:00 // hétvégén és ünnepnapokon is