Több külföldi médium méltatta már a budapesti romkocsmákat, most azonban a tekintélyes The Times utazási oldala választotta ki a kedvenceit.

A cikk egy kis hazai romkocsma-történelemmel indít: mesél a viharos kilencvenes évek elejéről, amikor a VII. kerületben egyre-másra nyitottak meg a romkocsmák a lepusztult, használaton kívüli épületekben, ahol iszogathattak, dohányozhattak és politizálhattak a világmegváltók.

A The Times végül Budapest öt legjobb romkocsmája közé az Instantot, a Mazel Tovot, a Csendest, a Mostot és a Rácskertet választotta.

Az egykori bérházból kialakított, 26 szobás Instant kapcsán kiemeli a reggel 6-ig tartó nyitvatartást, a "nyugiszobákat" és a baglyokkal, nyulakkal feldobott belső dizájnt. Az Akácfa utcai Mazel Tovot a város egyik legfényesebb és legstílusosabb helyének nevezi, ahol barátságos a személyzet, és 17-féle pálinkát lehet ledönteni. A Csendest a nevéhez méltóan inkább meghitt beszélgetésekhez ajánlja, a Mostban szerinte bruncholni érdemes, ráadásul igazán otthonosan érezheted magad. A parkolóból lett Rácskert pedig a fesztiválhangulat és az élő népzene miatt kihagyhatatlan.