Shopping

Feleslegessé vált holmijainkért házhoz jön egy doboz – Cseriti Box

Fotó : Cseriti Adománybolt
Feleslegessé vált holmijainkért házhoz jön egy doboz – Cseriti Box
Bréking

A Cseriti jóvoltából már boxokat igényelhetünk a munkahelyünkre. Ezekbe tehetjük a megunt, de más számára még hasznos dolgainkat.

Az évek során számtalan olyan dolog, eszköz, tárgy gyűlik fel az otthonunkban, ami más számára értékes és használható, de mi már legszívesebben csak besuvasztanánk a szekrény aljára, mert van belőle másik, újabb, vagy egyszerűen már nincs rá szükségünk. Ilyenkor szívesen odaadnánk olyanoknak, akik örülnének neki, de nem könnyű kinyomozni, ki a megfelelő személy vagy család. Erre talált most megoldást a Cseriti Adománybolt, a hálózat ez évtől Budapesten állandó begyűjtési pontokat létesít munkahelyeken.
Fotó: Cseriti Adománybolt
A Cseriti 2012-ben indította el begyűjtő szolgálatát, aminek lényege, hogy házhoz mennek a nagyméretű adományokért. A Cseriti Boxot környezetbarát szelektív kukák megjelenése “ihlette”.“Fontos szempont volt volt, hogy olyan együttműködő partnert keressünk, akiknek a termékei hozzájárulnak környezetünk megóvásához, és felhívják a társadalom figyelmét a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.” – mondta el Sáhy Gábor, a Cseriti ügyvezetője. A szervezet célja felhívni a dolgozók és munkáltatók figyelmét arra, hogy mennyire fontos a fenntarthatóság és az újrafelhasználás. A boxok igénylése pedig a munkahelyekről is pozitív képet festhet.
Fotó: Cseriti Adománybolt
A Cseriti Box egyébként egy dizájnelemekkel ellátott doboz, ami ráadásul újrahasznosított papírból készült. Ezeket a cég rendszeresen, díjmentesen üríti majd. Az első magyar adománybolt-hálózat Magyarországon 2011 óta üzemelteti 6 egységét, egy olyan fenntarthatóbb világért dolgozik, ahol a tárgyak újrafelhasználása csökkenti a hulladék mennyiségét és javítja a rászorulók életminőségét. Tevékenységüknek köszönhetően egyébként adataik szerint 800 tonna „hulladékot” forgattak vissza, 100 ezer rászorulónak segítettek, és 150 millió Ft-ot takarítottak meg.