A kerítés ugyan nem, de az ételválaszték nagy része kolbászból van a Hold utcai piac legújabb üzletében. A néhány napos tesztidőszakot követően péntektől teljes üzemben hegesztik a kolbászkülönlegességeket a Lakatos Műhelyben.

A névből talán sejthető, hogy a hely kitalálója és tulajdonosa az ismert stylist, showrendező LakatosMárk, aki vendéglátásban dolgozó nagyszülei révén otthon van a szakmában, úgyhogy a bisztró ötlete nem a semmiből bukkant elő. Olyannyira nem, hogy tavaly a tihanyi révnél pop-up éttermet nyitott a BelvárosiPiacéhoz hasonló felhozatallal.

Magát a csarnokot főként ebédre bármikor, bárkinek tudjuk ajánlani, hiszen az ismert séfek által működtetett helyek kínálata mellett lángosból,kolbászból és egyéb piacra való streetfood-jellegű ételből lehet itt kedvünkre dőzsölni.

A Lakatos Műhely egyik érdekessége, hogy az összes kolbász többségében a névadó találmánya, de más vonalat képvisel, mint a néhány méterrel odébb kolbászoló Kolbice. Hivatalosan büfé, mely – gluténmentes – főzelékekkel is igyekszik jóllakatni a csarnok első emeleti kis üzletébe betérőt. Alig néhány négyzetméteres hely ez piros-fehér és világosbarna színekre épülő retró hangulattal, papírra felírt menüvel, kézmosóval.

Mint említettük, főként a kolbászok viszik el az étlapot, ráadásul az alaptermékek időnként változó kínálattal forognak. Sertésből, fácánból, sőt szarvasból is készítenek saját töltésű kolbászt, melyek közül a csütörtöki megnyitón a paprikás, a kéksajtos, a narancsos-oreganós és a póréhagymás mutatta meg magát választható kóstolóként. Egy rendes adag egyébként 1190 forintba kerül, melyhez szintén a Holdutcában működő Artizán pékség saját kemencéiből érkeznek a mindenféle adalékanyagtól mentes, kolbászzsírban pirított kenyerek.

A szlogen szerint stílusos ételeket raknak elénk, és ebbe ha akarnánk, se tudnánk belekötni. Már a tálaláskor látszik, hogy a lila hagymával vagy házi mustárral kérhető kolbászok nem tocsognak a zsírban, harapás után könnyűnek és puhának hatnak – egyedül a narancsos-oreganósnál éreztük egy kicsit, hogy a fűszer uralja inkább az ízt a gyümölccsel szemben. Ízletes és különleges élményt adott a hasonlóan könnyed, epres gazpacho is, mely a gyümölcs miatt édesnek hatott. A csicseriborsós főzelékfalatból kiindulva a főzelékek rajongóinak is érdemes lesz benézniük a műhelybe: ehhez például naná, hogy kolbászt, de csevapcsicsát is lehet kérni feltétként.Ha a kolbászokat és a főzelékeket nem tartod elég fajsúlyosnak ebédre, és a hagyományos házias vonalból ennél inkább, akkor a sült csirkecombot ajánljuk rozmaringos-kacsazsíros újkrumplival vagy vadrizzsel, de az ínyencek a thai citromfüves csirkeragulevessel vagy alkalmanként a balzsamos paprikás bulgurrizottóval is feldobhatják a napjukat.