Budapest

Megérkezett Budapestre a 3-as metró első felújított szerelvénye

Fotó : MTI
Megérkezett Budapestre a 3-as metró első felújított szerelvénye
Bréking

Az Oroszországban felújított szerelvény hajnalban érkezett meg a BKV Kőér utcai járműtelepére.

Csütörtök hajnalban megérkezett a BKV Kőér utcai járműtelepére az első, Oroszországban felújított M3 metrószerelvény. A Budapest portál képeket is közölt az új metrókocsikról. A Metrovagonmas által felújított hat kocsit május 12-én indították útnak Budapestre – tudtuk meg az MTI közleményéből. A felújítás után a szerelvények jóval biztonságosabbak lettek, karbantartásuk könnyebbé vált és csökkent az energiafogyasztásuk. 

Fotó: MTI

A kocsik kényelmesebbek és esztétikusabbak lettek. A vagonok utastere, a vezetőfülke és a műszerfal felújításon esett át, emellett korszerűsítették a vezérlő-, a videomegfigyelő- és a biztonsági rendszert. A BKV és a Metrovagonmas tavaly augusztusban írta alá a budapesti 3-as metróvonal járműparkjának korszerűsítéssel egybekötött felújításáról, valamint az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállításáról szóló szerződést. 

Fotó: MTI
A járművek garantált élettartama 25 év. Ezúttal három prototípus szerelvény érkezik Budapestre, a maira még egy 15 ezer kilométeres teszt vár. A másik kettőnek utána elég 5 ezer kilométert lefutnia, és azokon képezik ki a vezetőket és a szerelőket is. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor állhatnak először forgalomba.