Mostantól nem csak fröccsözős és vodkaszódázós haverkodás, törpemalac-sétáltatás, hip-hopra bólogatás vagy szaftos húsos szendvicsezés megy majd a Madách tér Gozsduhoz közelebb eső szakaszán, mert megérkezett a Juicy + Budapest Bagel "butik" is, ahol a már jól ismert finom, színes és egészséges dzsúszok és nyers sütik, pudingok mellé becsatlakoztak a gondosan összeállított bagel alapú szendvicsek is. Terasszal, közös asztallal teszik hangulatossá a portájukat, és végre örülünk, hogy helyben is fogyaszthatjuk a dzsúszokat és harapnivalókat.

Nem kis rálátással és tesztelői tapasztalattal bizton állíthatjuk, hogy csak olyan vállalkozásból lesz sikersztori Budapesten, ami konstans jó minőséget visz, és a bővítések/esetleges átalakulások után is megmarad a kezdő szemlélet, azok az alapelvek, melyekből nem engednek. A Juicy esetében jó végignézni, hogy a kétszemélyes kis üzlet vezetése és a hajnali kelések-préselések után most már Dalma és Timi egy egész csapatot kapott maga mellé, a feladatok már nem csak rájuk hárulnak és büszkén állhatnak ki az üzlet elé a portát figyelve: ezt megcsináltuk! Volt értelme minden egyes piacra járásnak, kísérletezésnek, kialvatlanságnak, mert a főváros szereti, amit csinálnak: a széttetovált punkzenekar dobosától kezdve a megszállott paleomamikig, mindenki szívesen szorongatja a színes dzsúszos palackokat. A brand erős, a termék jó, a filozófia megmaradt.

A Madách téri új egység azonban egy örömteli egymásratalálás eredménye, ugyanis a megszokott nyers vagy éppen nyers vegán sütik, finomságok mellé a Budapest Bagellel társultak, hogy immár komplett étkezést is le tudjunk bonyolítani náluk. Bizony egy dzsúsz és egy szendvics elégséges reggeli/ebéd/vacsora lehet. A lányok éppen azt a szellemiséget találták meg a bageles srácoknál, amit ők is vallanak: jó alapanyagokból minőségi terméket készíteni. A radikális raw/vegan/vegetáriánus/gluténmentes/laktózmentes kizárólagossági bulivonatra pedig nem ültek fel: megpróbálnak sok alternatívát kínálni. Így eshet meg az, hogy készülnek lazacos, vagy éppen kacsamájas-körtés bagelek, kérhetjük növényi tejjel a kávénkat, és sok az olyan édesség, melyet azok is fogyaszthatnak, akik állati alapanyagtól mentes életmódot folytatnak.

A dzsúszok továbbra is idénygyümölcsökből készülnek, sok a superfoodos összetevő, megmaradtak a régi kedvencek és mindig érkeznek új italok is. A nyár közeledtével jön a málna- és a dinnyeszezon is, így alig várjuk, hogy az eper mellé ezek a gyümölcsök is becsatlakozzanak. Bagelek közül nekünk abszolút a lazacos (1050 forint) volt a befutó, az új dzsúszok közül pedig az epresekre mentünk rá, melyek között rebarbarás verziót is találni. Az pedig még egy plusz, hogy jó időben mindezt a kis teraszon fogyaszthatjuk el, hogy aztán boldogan induljunk haza/jógázni/tovább fröccsözni/a gyerekért az oviba/vendégségbe. Valahogy ezektől a dzsúszoktól mindig jó kedvünk lesz.