Lehet, hogy a VII. kerület buligócpontjában lévő EXTRA-ról előbb jut eszünkbe egy felejthetetlen, telt házas buli, mint egy kiadós ebéd, pedig mindkettő van itt. Csak eddig éppen kevesen tudták: a hely a hét minden napján magyaros és street food jellegű étkezések potenciális színtere. Az ételek finomak és a nagymama jóvoltából már ismerősek, az adagok nagyok, a környezet pedig nagyon kellemes egy-egy hétköznap délután is. Ha tehát egy jó rántott húsra, lecsóra vagy túrógombócra fájna a fogunk, erre bátran kanyarodhatunk. Aztán indulhat is a buli, akár elszeparáltan, a baráti társaságunkkal.

Az EXTRA-ban nagy az italválaszték és mindig jó a buli, de mi most nem ezt szeretnénk részletezni. Ugyanis ezek mellett érdemes tudni, hogy a VII. kerületi bár bizony egy jó színvonalú konyhával van felszerelve, ahonnan már déltől olyan fogások kerülnek ki, amit a nagymama is megirigyelne. Vagy legalábbis elismerően bólogatna a lecsó vagy a cigánypecsenye láttán. A koncepció alapján a magyaros és a street food jegyeket magán viselő ételek egyaránt ott vannak a kínálatban, tehát hamburgert, de még grillkolbásszal töltött EXTRA Grill-Dogot (1990 Ft) is kérhetünk a piros fazékban szervírozott tyúkhúsleves után.Hétköznaponként, déltől 3-ig ebédmenüzni is lehet, három fogást ehetünk ilyenkor végig 1190 Ft-ért. Amúgy pedig à la carte választhatunk szimpatikus tételt, de hamarosan lesz séfajánlat is. A tavasz beköszönte pedig nemcsak azért jó hír a terepen, mert a szabad ég és piros esernyők alatt, vagyis a belső udvaron is elfogyaszthatjuk az ebédet, hanem mert bekerültek a kínálatba a hűsítő shake-ek, amelyek közül a nutellás-kávés vagy a sós pereces-karamellás igazi csemege.

Mindemellett maradtak persze az alkoholos italok, így egész nyugodtan lehet majd az olimpia és az EB alatt egy korsó sörrel a kézben szurkolni a nagy kivetítő előtt. Mellé pedig lehet akár egy adag pálcaburgonyát is ropogtatni. Amit még érdemes tudni, hogy a konyha hétköznap éjfélig, pénteken, szombaton pedig hajnali 1-ig van nyitva, így még egy-egy kései lekváros palacsinta is belefér az éjszakába.

Időközönként egyébként élő zene is megtámogatja a hangulatot, jövő hét közepén például NEMO fogja kísérni a vacsorát egy akusztikus gitáron.

Az EXTRA tehát jó bulihelyszín, igényes bár és klassz étterem, ráadásul 300 fő fér el benne, és különtermekkel is fel van szerelkezve. Vagyis mindene megvan, ami egy ideális rendezvényhelyszínné is teszi: a vendégek csapatostul két szinten ünnepelhetnek, nem ritkák a legény-, és leánybúcsúk, de akár szülinapozni vagy csapatot építeni is lehet az elszeparált részekben. A kedvenc helyiség a bár hátuljában megbúvó "hordó", amelyre gyakran lecsapnak a társaságok, így érdemes jó előre lefoglalni. És hogy ne csak kis rendezvényekben gondolkodjunk: jövő pénteken például egy komplett násznép érkezik a bárba.