Gasztró

A világ legjobb csokoládéi között a Rózsavölgyi

Fotó : CN Traveler
A világ legjobb csokoládéi között a Rózsavölgyi
Bréking

A Condé Nast Traveler nemrég beválasztotta Budapestet a világ 15 legjobb street food-os helye közé, ha pedig tovább böngészünk az oldalon, a magyar fővárost megtalálhatjuk a legjobb csokoládéval ellátott városok között is.

Rózsavölgyi Csokoládé
  • 1053 Budapest, Királyi Pál utca 6.
Csiszár Katalin és férje, Zsolt Szabad az otthonukban kezdték el a mára már díjnyertes Rózsavölgyi csokoládék készítését 12 évvel ezelőtt, amely a Condé Naste Traveler tizes listájának harmadik helyén áll a világ legjobbjai  között.

Az Egyetem térhez közel eső bolt tulajdonosai a kakaóbabot venezuelai termelőktől szerzik be, és csak enyhén pörkölik meg, hogy az eredeti aromákat, ízeket megőrizzék. Csokoládéjuk organikus barna cukor és kevéske kakaóvaj hozzáadásával készül,  mintázata kandallók csempéire utal, a kézzel készített csomagolása pedig leginkább nagymamáink sálaira emlékeztetnek. 

Az utazási oldal a bátortalanoknak a Criollo és Trincheras csokikat ajánlja, míg a kicsit merészebbek olyan ízeket is megkóstolhatnak mint például az olivás kenyér, a japán matcha, vagy az indiai garam masala.