A POPpins kreatív műhely újhullámos kitűzőket, azaz egyedi és variálható pineket készít, melyeket bárhova – ruhákra, sapkára, táskára – tűzhetünk.

Udvardi Ramóna designer, illusztrátor és megrögzött pingyűjtő. A POPpins-t, azaz a Popular Pins Budapest kreatív műhelyt ő és barátja, Csepregi Dániel alapította 2015-ben, az volt a céljuk, hogy meghonosítsák az "újhullámos" kitűzőket Magyarországon, melyeket az angol nevükön, pineknek hív. Nagyjából kéthavonta jelentkeznek új kollekcióval, ami 5 pinből áll, és ezek egy téma köré csoportosulnak.

"A kitűzőkkel kapcsolatos hazai asszociációk elsőre talán nem túl megnyerőek. Idősebb nénik és bácsik politikai propaganda jellegű divatkiegészítőjeként juthat például eszünkbe. Illetve nosztalgiával gondolhatunk a '90-es évek tini divatjára, ahol a középiskolai hátizsákok "ékszereivé" avanzsáltak a kerek, általában zenekarokat népszerűsítő műanyagkorongok." – olvashatjuk a honlapjukon.

Szerencsére az elmúlt években a fiatal designerek ismét ráleltek a kitűzőre, és újragondolták azt. A hullám főleg az USA-ból indult. A kitűző használata a vizuális önkifejezés egyik legsokszínűbb formájává vált. "Kis kreatív műhelyek kezdtek el egyedi, limitált darabszámú fém kitűzőket gyártani fiataloknak. A pinek gyors elterjedése és divatossá válása főként a témaválasztásnak volt köszönhető."

A POPpin kitűzők előnye, hogy egyediek, sokszor viccesek, önkifejezőek, és variálhatóak
. Hordhatók topon, ruhán, ingen, pulcsin, kabáton, sapkán, kalapon, táskán, azaz gyakorlatilag mindenen. A kitűzőkből egyébként kollekciónként 100-100 darab készül, garantáltan újranyomás nélkül. A mostani tematika Budapestre fókuszál. Olyan, a fővárosra utaló elemeket találunk benne, mint a fonódó villamos, Buda és Pest felirat, a nagymama és a hozzá tartozó tacskó vagy a városi biciklik.

A kitűzők egységesen 2400 Ft-ba kerülnek, és itt lehet rendelni belőlük.