A Hetsch Ferenc által tervezett vizes vb arculatát lendület, letisztultság és modernizált népi motívumok jellemzik.

Nemrégiben sajtónyilvánosságot látott, és a Facebookon elterjedt egy koncepció: a budapesti vizes világbajnokság 2017-es eseményére tervezett logót és arculatot Hetsch Ferenc. Ez alapján a népszerűvé vált terv alapján fejlesztik tovább a 2017-es budapesti vizes világbajnokság arculatát. A letisztult, színében és formájában a vízre reflektáló motívumok nem hiába kerültek a figyelem középpontjába. A KREA Kortárs Művészeti Iskola fiatal tanárai, Ördögh László, Herbszt László, Darázs Bódog – akik maguk is grafikusok – nagyesemények arculati tervezését adták iskolai feladatul diakjaiknak. Hetsch Ferencre hárult az feladat, hogy elkészítse a vizes vb arculatát.

Az új arculat a magyar hagyományt és a lendületet ötvözi, a koncepció alkotója Hetsch Ferenc a Krea Kortárs Művészeti Iskola grafikus hallgatója, aki vizsgafeladatként készítette el a terveket tanárai, Ördögh László, Herbszt László és Darázs Bódog szakmai iránymutatása mellett. Az új arculat központi eleme egy modernizált népi motívum, amelynek letisztult szín- és formavilága az úszósportokban élenjáró Magyarország dinamizmusát és frissességét jelképezi. A koncepció váratlan sikert hozott: hamar az online sajtó és a közösségi média kedvencévé vált.

Fotógalériánkban most megmutatjuk az összes arculati elemet, a belépkőkártyáktól kezdve a falon lévő táblákig, a logót tartalmazó színeken át az ikonrendszert és a kisarculati terveket is. Megmutatjuk, milyenek lesznek a fürdődresszek, a beengedő karszalagok, illetve az épületi elemek, molinók, bejáratnál elhelyezett grafikák is.Így fognak kinézni a táblák, belépőkártyák, valamit a beltéren látható arculati elemek.Alább megnézhetjük, milyen dizájnt terveztek a dresszekre, fürdősortokra és a különböző tárgyakra.Az alábbi galériában azt láthatjuk, hogyan épül majd bele a városba a vb, milyenek lesznek majd a városban elhelyezett óriásplakátok és köztéri reklámok.