A 2024-es olimpia megrendezésének jogáért versenyzünk, ezen apropóból készült egy, a megszokott turisztikai filmektől eltérő imidzsvideó a magyar fővárosról.

Ha lesznek olimpiai játékok Budapesten 2024-ben, ha nem, legalább született egy olyan imidzsvideó, amely végre leszámolt a pirospaprika-gulyásleves-Rubik-kocka háromszöggel. A lendületes kisfilm különlegessége, hogy egyedien mutatja be a várost, és a helyi látványosságok elé olyan embereket állított be, akik nem statiszták vagy színészek, hanem itt élő fővárosiak. Budapestnek még mindig van egy karcosabb, rosszabb megítélése, de most a vibráló és élettel teli arcát akarták megmutatni a film készítői.

Különleges szögből láthatjuk a Szabadság-szobrot, a film lendületes, dinamikus képein gyorsan szaladunk át a budapesti nevezetességeken. A készítők többet akartak, mint egy megszokott turisztikai film, céljuk a valódi Budapest bemutatása volt, mely sokat változott az elmúlt pár évben.

Olyan kezdeményezések mutattak be, melyek tovább színesítették a várost, a tetőteraszok, a rooftop jógák, fürdők, 4-es metró. A várost többször is láthatjuk madártávlatból, és bepillantást nyerünk az éjszakai életbe is, no meg a kihagyhatatlan Sziget Fesztivál is visszaköszön.

A film a szabadságérzetet próbálja közvetíteni, amely a város egyik legerősebb hívószava. A stáb 30 forgatási helyszínt használt, és több száz szereplővel dolgozott, 7 napon át.

A videó alatt a Mary Popkids zenéjét hallhatjuk.