A vadvirágos csokrairól ismert budapesti virágüzletet két napra tulipánok borítják be. Az április 12-én és 13-án zajló Tulip Marketre több száz szál virág érkezett, rengeteg színben, közel 50 fajtából. Az esemény lényege, hogy a vásárlók megtudják, honnan érkeznek otthonukba a virágok, és megismerhessék a termelőket, nem utolsósorban pedig, hogy elbűvölő csokrokkal térjenek haza.

Belépni a Vitkovics Mihály utcai virágboltba olyan, mintha egy holland virágszigetre csöppennénk. A tulipánok minden színben és formában borítják be a padlót és az asztalokat. A virágokat tízesével (2000 Ft) vagy húszasával (4000 Ft) kötött csokrokban lehet megvásárolni, de bizonyára azokat is szívesen látják, akik csak ámuldozni térnek be. Viszont ha valaki nem éri be annyival, hogy zsákmányol egy óriási köteg tulipánt, hanem kíváncsi a virágok eredetére és történetére, annak mindenképp itt a helye.

A Wild Flower Bar koncepciójának fontos alkotóeleme a slow lifestyle és a szó legpozitívabb értelmében vett egyszerűség. Eddig is büszkén hirdették, hogy virágaikat helyi őstermelőktől szerzik be, de most elérkezett az idő, hogy a vásárlók személyesen is megismerhessék a virágok forrását, aki ezúttal Kardos Alíz a makói Karol & Blase-től.

Alíz családja 40 éve foglalkozik virágtermesztéssel, fő profiljuk a tulipán, amiből közel 70 fajtát termesztenek, de nárciszt és jácintot is nevelnek a farmjukon. A makói ültetvényen kézzel gondozzák a virágokat és részben ez a titka, hogy az általuk árult növények gyönyörűek, tartósak és szinte kivétel nélkül hibátlanok. Amikor épp nem a Wild Flower Barban szerveznek tulipánpiacot, a szigetszentmiklósi virágpiacon lehet őket megtalálni.

Update: A nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították az eseményt, így április 14-én 20 óráig még beszerezhetitek a kedvenc tulipánjaitokat.