Bátran kijelenthetjük, hogy hamburger téren már nem igen lehet újat hozni Budapesten, a vegánok viszont még mindig alul vannak reprezentálva, ha a legnépszerűbb street foodra kívánnak rá. Bár voltak/vannak ennek megoldására a mai napig ígéretes próbálkozások, az igazi forradalom úgy tűnik, hogy meglepő módon a Magic Burger csapatának háza tájáról érkezett meg, akik hamarosan megnyitják a kizárólag állati alapanyagoktól mentes üzletüket Vegan Love néven. Volt szerencsénk az elsők között kipróbálni.

A XI. kerületben, a Bartók Béla úton nyílik hamarosan a Vegan Love, a Magic Burger csapatának kimondottan vegánokra szabott hamburgerezője, amely az eddigi – egyébként ígéretes – próbálkozásokat szeretné végre igazán magas szintre emelni.

A helyen a tervek szerint 6-féle hamburgert lehet majd kapni, emellett különböző hot dogok, saláták és pita szendvicsek (ezek önkiszolgáló rendszerben) is felkerülnek az étlapra: lesz többek között BBQ tofuburger tönkölyös, tökmagos bucival, barbeque-szószban pácolt, hosszan érlelt füstölt tofusteakkel, bébispenóttal és füstölt “sajttal”; édesburgonyás burger sült cukkinival, céklás tormakrémmel, retekcsírával, cheddar “sajttal" és salátával; vagy currys lencseburger, korianderes lencsepogácsával, olivás “sajttal”, szezámmagos padlizsánraguval, hagymacsírával és “joghurtos” szósszal.

Mi egy shiitake gombás quinoaburgert kóstoltunk, ami shiitake gombás quinoapogácsából, snidlinges “krémsajttal”, csicseriborsós omlettel, wasabis coleslaw-val, mungóbabcsírával és friss madársalátával készült; ezek után pedig egy Vegan Dogot, amely tönkölykiflivel, szójavirslivel és hagymával érkezett.
A "szakértői" vélemény a következő: tekintélyes adag, átgondolt tervezés és igényes kivitelezés.

Ami esetleg sokaknak furcsa lehet, az a szójavirsli, amely ízvilága és állaga miatt mindig is megosztó volt.

Az ételek mellett hamarosan a Say Cheez érlelt, növényi alapú sajtjait is be lehet majd itt szerezni.

A hivatalos nyitás jövő héten lesz (eddig csak a barátok kóstolhattak), és azt az információt kaptuk a helyszínen, hogy az ételek árát 2000 Ft körülire lövik be, ami tartalmazza majd a szendvicset és a köretet is. Természetesen a választék a fogyasztói igények szerint még változhat.