Most már a főváros környéki településekről is eljuthatunk Uberrel Budapestre, és fordítva.

Az
Uber

felé már az autóspartnerek és az utasok is többször jelezték, hogy sok rendelés célállomása Budapest határain kívülre esik, azonban az Uber rendszere eddig erre nem kínált kézenfekvő megoldást. Március 29-étől azonban bevezették az agglomerációs díjat, így mostantól már Budapest határán kívülről vagy kívülre is uberezhetünk.

Az Uber Budapest környékén két agglomerációs zónát alakított ki. A fővárosból az Agglomerációs Zóna I-be (ebbe tartozik többek között Érd, Budaörs, Budakeszi, Solymár, Dunakeszi) átlépve a fuvardíjhoz plusz 500 forint agglomerációs díj adódik hozzá, míg a Zóna I-ből a Zóna II-be (például Szentendre, Gödöllő, Etyek, Biatorbágy) átlépve további 1000 forint. Az agglomerációs díjak Budapestről kifelé, illetve az agglomerációból a város felé egyaránt érvényesek. Egy példával szemlélteve tehát a Széll Kálmán térről Budakeszire a jelenlegi fuvardíj mellett plusz 500 forint, míg Pátyra a jelenlegi fuvardíj mellett plusz 1500 forintnyi agglomerációs díj kerül majd hozzáadásra. Az agglomerációs díjak a város felé egyaránt érvényesek, így a Páty-Budapest út szintén 1500 forint agglomerációs díjat fog tartalmazni.

A fenti képen az Agglomerációs Zóna I és Zóna II határait láthatjuk. Ezen a linken pedig egy részletes térképet találhatunk, hogy pontosan tisztába legyünk azzal, mely települések tartoznak az egyes zónákba.