Gyógynövényekből viszonylag felkészületlenül érkeztünk az Oktogonnál található DXN Coffeeba, már csak azért is, hogy először előítéletek nélkül kóstoljuk meg a ganodermás kávét, és csak utána kérjünk kiokosítást. Mire mindkettő fázison átestünk, már pontosan tudtuk, hogy a koffeinfőzet finom, ráadásul méregtelenítő és lúgosító hatású, vagyis nem kell gyomormaró hatástól tartanunk. És azt még nem is említettük, hogy hétféle alternatív tej van, plusz ízesített vizek meg paleosütik, és nyáron jön a laktóz- és gluténmentes fagyi is.

A Nagykörúton zöld színek és a „mert a kávé lehet egészséges” felirat jelzi a DXN Coffee bejáratát. Nem kell zavarba jönni, amikor belépéskor egy legkevésbé se kávézónak tűnő részbe érkezünk, csak szimplán forduljunk balra, és aztán akár vehetjük is rögtön a „home”-nak becézett, fotelekkel, szekrénnyel, TV-vel, tulipánokkal felszerelt helyiség felé az irányt. Vagy elidőzhetünk a pultnál is, hogy felmérjük a meglehetősen széles kínálatot.

Mi első körben inkább kényelembe helyeztük magunkat, és úgy kezdtük el böngészni az itallapot. Aztán a Mozart Latte (750 Ft) és laktózmentes tejjel készült cappuccino (690 Ft) mellett döntöttünk, amik csinosan, habosan érkeztek. Miután átverekedtük magunkat a tejhabon, apró korttyal indítottunk. Fölösleges volt az óvatosság, nagyon ízletes volt a kávé, és ami érdekesség, hogy nagyobb kiszerelésben kaptuk a megszokottnál. Mindez szándékos, itt a kis adagok 2-3 dl, a nagyok 4-5 dl-es mennyiséget jelentenek.

Az arabica kávé Ázsiából, Malajziából érkezik, már benne a ganoderma-kivonattal. Ez a gyógynövény erős antioxidáns, tehát méregtelenít, és a kávéval vegyítve további jótékony hatást produkál a szervezetben. De ennek a részletezését meghagyjuk a kávézó szakembereinek, akiktől egyébként meg is lehet vásárolni a ezeket a termékeket.

A kávét kérhetjük különleges szirupokkal vagy szimplán, feketén is, de összességében akár el is tekinthetünk tőle. Hiszen emellett rengeteg ital szerepel még a kínálatban: hibiszkusz limonádé, chai latte, herbatea vagy kék algából (spirulina) készült, tört jeges blendie, hogy csak a legizgalmasabbakat említsük. Nagyon szerettük még a palackozott gyümölcsös vizeket (390 Ft), de azt a hozzáállást is, hogy a mandula-rizs-, és egyéb alternatív tejekért nem számolnak fel plusz költséget.

Természetesen a süteményfelhozatal is egészséges jelző alatt fut: paleofinomságok sorakoznak a pultban. Nagy slágernek számít a somlói szelet, (690 Ft) amit egy kóstolással később teljesen meg is értettünk. De a többi édesség, legyen az túrót nem tartalmazó málnás túrótorta (690 Ft) vagy nyers vegán kocka (650 Ft), is tökéletes egy kis bűntudat nélküli nassoláshoz. Ezeken kívül teljes kiőrlésű croissant-t, gyümölcssalátát és szendvicset (490 Ft) is választhatunk.Egy hasznos tudnivaló még, hogy a DXN Coffee Free Charging állomásként is működik, vagyis ha merülőben van a mobilunk, bármikor beugorhatunk egy megmentésre, teljesen ingyen. És ha már bejöttünk, érdemes maradni, és a sok megszegett fogadalom után ténylegesen kipróbálni, mit tud az a bizonyos egészséges életmód.


Cím: 1066 Budapest, Teréz körút 8.


Facebook