Még egy hónap van az idei esztendő első komolyabb budapesti szabadidősport-eseményéig, úgyhogy még van idő felkészülni a Vivicittára. De hogy a többiről se maradj le, összeszedtünk sok-sok sportrendezvényt erre az évre.

FutásFuss tavasszal félmaratont Budapest legszebb részein! 1984-ben gondolták ki az olaszok, hogy ezzel a felkiáltással gyönyörű, de zsúfolt, és lassan lakhatatlan városaikban futásra ösztönzik a városlakókat, hogy azok futótempóban csodálhassák meg lakhelyüket, így ébredjenek rá az addig rejtve maradt szépségekre, értékekre. Ebből lett a Vivicittá, mely idén is Telekom Vivicittá Félmaraton néven fut és, április 16-án rajtol a Margitszigetről.

A kínálat bőséges a 21.

Coca-Cola Testébresztő Női Futógálán
.

Aki rendszeresen edz, az egyéniben mérettetheti meg magát a 10 kilométeres távon, és ez a táv párosban is teljesíthető. A kezdő futókat az 5 kilométer, a gyaloglókat a 2,1 kilométeres táv várja május 22-én.

Cégek, családok, baráti társaságok immár hagyományos sportünnepe a június 12-ei futóesemény, amelyen 7032 méteres köröket teljesítve futhattok hatan vagy hárman, de rendeznek 3X2014 méteres versenyt is K&H mozdulj! minimaraton-váltó néven.

A Color Run egy 5 km-es táv, melyet nem szabályoz semmiféle időkorlát. Résztvevőinek száma több ezerre tehető, és már nevük is van: Ők a “Color Runner"-ek, a “Színes Futók” akiket minden km-nél tetőtől talpig különböző színű porral borítanak be – június 18-án.

Mi lehet az oka, hogy a Wizz Air Budapest Félmaraton Magyarország – de talán Közép-Európa – legnépszerűbb félmaratonja? Talán a Világörökség három helyszínét is bemutató, csodaszép vonalvezetésű pálya? Talán a szurkolók és zenészek serege az út mentén? Vagy az, hogy egy átlagos futó számára épp ideális időben, az egész éves felkészülés csúcsformájában rendezik? Ki tudja.Fantasztikus volt a 2015-ös jubileumi, harmincadik alkalommal megrendezett esemény, amelyen összesen 27 860 nevezőt számláltak.

2016-ban sem lesz ez másként, ismét sok ezer futót várnak Magyarország legnagyobb futóeseményére.

Ne hagyd ki te sem, készülj, és legyél ott a 31. SPAR Budapest Maraton rajtvonalánál október 9-én.Fitnesz

Ha te is fontolgatod már egy ideje az életmódváltást, vagy már elkezdted, de szükséged van némi iránymutatásra, csatlakozz AFitnessÉjszakájához! Egy napon, Budapest számos helyszínén konditermek, sportbemutatók, csapatjátékok, tanácsadás, egészségmegőrzés és szépségápolással kapcsolatos programok, bemutatók várnak ingyenesen vagy jelentős kedvezménnyel április 16-án.A FitBalance rendezvény Magyarország vezető fitnesz, aerobik, spinning, valamint az egészséges életmód kedvelőinek egynapos mozgásfesztiválja. Május 1-jén, a Budapest Sportaréna ad otthont az eseménynek.

Hazánk legnépszerűbb, valamint Közép-Európa egyik legnagyobb fitneszrendezvénye – amely 2006. óta méltán viseli az év legfittebb napja címet – 2016-ban 11. alkalommal vár mindenkit.

Október 31-én a korábbi években már jól bevált helyszínen, a SYMA
Rendezvény és Kongresszusi Központban várják a DECATHLON FittAréna sorozat és a mozgás szerelmeseit.Kerékpár

Az I Bike Budapest egy biciklis örömünnep, ami mindenkié, aki Budapesten bringázik. A szervezői szeretnék, hogy Budapest végre bringás város legyen. Április 23-án kipróbálhatod, milyen lezárt utakon és hidakon tekerni.Footgolf

A footgolf segít abban, hogy minél tökéletesebbre csiszold a lövéseid erejét és pontosságát, és egyúttal a passzaid minősége is sokat fejlődhet, amit a fociban hasznosíthatsz igazán. De mindenekelőtt nagyszerű móka! Május 20-án az Academy Golf Clubban lehet versenyszerűen kipróbálni a sportágat.Fesztivál

A Budapesti Nagy Sportágválasztó első, pénteki napja (május 27.), kifejezetten az előre bejelentkezett oktatási intézmények számára fenntartott nap, a szombati, "családi" napon pedig a szülőket bevonva lehet közösen döntést hozni, melyik sportág legyen az, amelyik a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

Idén június 24-ről 25-re, péntekről szombatra virradó éjszaka újra birtokba veheted Budapest legszebb részeit, hogy a mozgásé és a szórakozásé legyen a főszerep. Este 9 és hajnali 4 óra között több mint 15 sportágat lehet ingyen kipróbálni a harmadik Mozgás Éjszakáján, sok más mellett tollasozhatsz a Hősök terén, pingpongozhatsz és jógázhatsz a Városligetben, a hatalmas fitneszsátorban változatos, pörgős órákon izzadhatsz, vagy akár a street workout-ot is kipróbálhatod.