Donal Skehan egy igazán jó kedélyű és szórakoztató srác, aki nemcsak remekül főz és fotóz, de imád mindent, ami az ízekkel és a gasztronómiával kapcsolatos. "Kövesd Donalt Európába!" című új műsorában Olaszország, Portugália, Svédország mellé befért Magyarország gasztronómiája is. Az ír fiatalember stábjával Budapesten kalandozott tavaly tavasszal. Gourmet Fesztiválos élményeit, cukorkahajtogatását és a pálinkával való találkozását most már mi is megtekinthetjük a Food Networkon.

Donal azok közé a televíziós gasztoarcok közé tartozik, akik valóban jó fejek, közvetlenek, de nem spilázzák túl a humort, hanem őszintén és kedvesen kalauzolják a tévénézőt. A világjáró srác európai kalandjai Magyarországon, azon belül Budapesten kezdődtek, lángossal, csirkepaprikással és pálinkával. Idegenvezetőjéül Jókuti Andrást, a Világevő bloggert választotta, aki legjobb tudása szerint állította össze a budapesti gasztrotúrát. Szerencsésen alakult az időzítés, mivel Donal éppen a Gourmet Fesztivál alatt tartózkodott nálunk, így központosítva kóstolgathatott: Michelin-csillagos étteremtől kezdve a delikát pultokig.

Nem szeretnénk lelőni minden poént, de Bíró Lajos a Bock Bisztró pultjánál kakastökével is megkínálta az ír srácot, aki örömmel kóstolta meg a külföldieknek igazán bizarrul hangzó húsételt. András és Donal a kötelező városnézés mellett fürdőben is járt, talponállóban lángosozott, ami szintén nagyon tetszett az éhes vendégnek. Raj Rachel flódniját és a Cukorka színes-illatos édességeit is megkóstolta.

A Food Network február 26-án, 19:00-kor vetíti le a "Kövesd Donalt Európába!" Budapestről szóló részét, amiből egy kis werket most mi is megmutatunk.