Belváros, Duna-part, nagy terasz, élő zene, bor és bisztrókonyha: kétségtelenül egy új törzshelygyanús helyről beszélünk a jó időre. A Bálnában lévő Esetleg Bisztró otthonos, lendületes, és megvan az az előnye, hogy tökéletesen rálátni a BME emblematikus K épületére és a Szabadság hídra. Ha süt a nap, beizzítják a teraszt is, ami márciusban újításokon is átesik majd. Akkor aztán igazán elindulhat a lusta délutános fröccsteraszozás és az akusztikus koncertezés, de addig is szabadon lehet hangolódni.

Nagy eséllyel minden vendég az ablak melletti helyekre csap le először, amint besétál az Esetleg Bisztró fafelületekben és kék színben bővelkedő, kicsit loft lakást, kicsit francia vidéket idéző légterébe. Az enteriőr Bertóty Eszter és Szabó Z. Milán munkáját dicséri, akik egy igencsak otthonos helyet alkottak a dunai panorámára szomjazó városlakóknak. A konyha teljes mértékben bisztró jellegű, a kínálat könnyed, szezonális és persze friss. Ez utóbbi jelző olyannyira igaz, hogy a napi aktualitások elkészítésénél a szakács a szomszédos Központi Vásárcsarnokból szerzi be a hozzávalókat. Kivéve vasárnaponként, amikor a nagypapa vásárol, és a nagymama főz házias ebédeket.

Az étlap ugyan nem hosszú, de így is többféle leves, előétel, főétel és desszert közül lehet választani. Nincs semmi túlbonyolítva, nincsenek túlcifrázott ételnevek, helyette viszont jó ízek és csinos tálalás van. Mi napi levest kóstoltunk, ami éppen zöldborsókrémlevest (1250 Ft) takart pirított bacon-nel, aztán szezámmagos hideg kacsamájat hagymalekvárral (2890 Ft) és frissen sült, magvas kenyérrel. Főételként hamburger triót (2190 Ft) kértünk házi burgonyacsipsszel és rosé kacsamellet céklás rizottóval (2800 Ft). Mindezt pedig egy karamellás túrótortával (1150 Ft) koronáztuk meg, ami vaníliafagyival érkezett.

Tavasszal különféle újításokra is számíthatunk: átalakul például az oldalsó terasz, egy bárpult és egy bicikliállomás is kerül ide. Lehet majd reggelizni; rántottát, bundás kenyeret, müzlit, valamint jönnek a tavaszias fogások és snackek is; például saláták és különféle ízesítésű, kis kolbászok. Sőt, lesz egy külön sütis asztal is, keksszel, pitével. Minden bizonnyal hamarosan előtérbe kerülnek majd a fröccsök, limonádék és persze maga a terasz, ahol még a télies napsütésben is jó időzni, de a tavaszi és nyári ejtőzések azok, amiket már mindannyian igazán várunk.