Mivel az évek során a budapestiek nagy kedvencévé vált az apró, színes francia habkönnyű édesség, a nagy érdeklődésre való tekintettel idén már 5. alkalommal rendezik meg a Macaron Napot.

A rendezvényt március 20-án tartják meg, hiszen ez a Nemzetközi Macaron Nap dátuma, helyszíne pedig most is az Akvárium Klub lesz, az Erzsébet téren, ezúttal azonban a felső rendezvénytéren, ahol a szervezők ígérete szerint több fény és több hely is lesz idén. A kis, kerek, színes, mandulalisztből készült édességet Franciaországban készítették először, és a macaron népszerűsége tehát megállíthatatlanul növekszik. Otthon macaront készíteni nem könnyű, sok odafigyelést és komoly technológiai ismeretet igényel, ezért sokszor érdemesebb desszertműhelyekben megvenni. Pár éve még kevés olyan helyet találhattunk, ahol igazán friss és jól ekészített macaront lehetett kapni, azóta szerencsére gyarapodott az igazán jó desszerteket áruló cukrászdák száma.

A Macaron Nap célja összegyűjteni azokat a cukrászdákat egy helyszínen, akiknél ha macaront vásárolunk, biztosan nem fogunk csalódni. Az Akváriumban ezen a napon finom és különleges macaronokat vásárolhatunk a legjobb cukrászdáktól, és mivel 2016-ban március 20-a vasárnapra esik, a szervezők még több gyerek- és családi programmal készülnek.

A rendezvény legnépszerűbb és elmaradhatatlan eseménye a Macaron Verseny, ahol a jelentkező cukrászdák idén is megmérettethetik magukat. A verseny menetébe idén egy újdonság is kerül: hagyományos magyar süteményeket kell majd macaron formára átlényegíteni, újragondolni. A verseny két kategóriában zajlik majd: szabadon választott íz (annyi kitétel van, hogy hagyományosan ismert sütemény ízvilágából kell állnia), ezen kívül a sokak által kedvelt passion fruit (maracuja) lesz a fő, kötelező íz, amelynek a savanykás ízvilága tompítja a desszert édességét, ezért az ebből készült ganache jól passzol a cukros héjhoz. A versenyen többtagú szakmai zsűri fog dönteni, és nem csak a profi cukrászdák, hanem a házi, otthoni macaronkészítők is teret kapnak idén, a rendezvény weboldalán található emailcímre írva lehet nevezni.

Akik már egészen biztosan részt vesznek: Desszert.Neked (a tavalyi év „Az év macaronja” díj nyertese), Sugar!, Mészáros Cukrászda, Zila Kávéház, Vanilin Cukrászda,Boutiq' Bar (koktélok), Zólyomi Zsolt (parfümőr). A lista folyamatosan bővül.