Bucsi Réka Symphony no. 42 című rövidfilmje már jól ismert figurájával, a fura rókával 2014-ben eljutott az Oscar-lista első tíz helyezettjéig, most pedig az előzetes után végre egyben is megnézhetjük a kisfilmet.

Réka LOVE című új animációs filmjét pedig február 11-én mutatják be a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a rövidfilmes versenyprogramban. A LOVE francia koprodukcióban készült, témája a szerelem, és egy távoli bolygón játszódik, mely egy külső impulzus következtében elkezd átalakulni, és így hatással lesz az ottani élőlényekre. A LOVE-nak most az előzetesét tudjuk megnézni.

Két éve a Symphony no. 42 is Berlinben debütált, és olyan nagy sikert aratott, hogy a Berlinale után több mint 50 nemzetközi fesztiválra hívták meg- Beválogatták a tavalyi Sundance Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is, ezt követően pedig bejutott a legjobb kilenc rövid animációs film közé, amelyek közül végül az Oscar-jelöltek kerültek ki. Az abszurd, inkább a képeit váltakoztató, mint a cselekményre fókuszáló kisfilmet egy róka helyezi keretbe, aki egy képletben meglátja Istent, ezért főbe lövi magát.