Egy budapesti fotóslány, Kiss Emese hétköznapi tárgyakat ruházott fel más tulajdonságokkal. Izgalmas összefonódások születtek azokból a trónfosztásokból, melyekben egy tárgyat megszabadított jellegzetességeittől, és egy másik funkciót aggatott rá.

Emese Minimal Still Life-sorozatáról már beszámolt egy külföldi oldal is, de azóta új fotók láttak napvilágot a keze által.

Kockacukorsziget a sarkvidéki pingvineknek, pálmafás sziget egy fél zsömlén, a régebbi képei közt pedig találhatunk egy fürdőszivacsot, amelyet szülinapi tortává formált át, de van szappannyalóka, a borotvával világoskék csíkot húzó kéz vagy a fültisztító pálcikákból alkotott kör pedig szinte felér egy meditációval.

A főleg pasztellszínekkel dolgozó művész stabilan megkomponált "csendéletei" nyugtatóan hatnak mindenki fáradt szemére.

Kiss Emese marketing szakosként jött rá arra, hogy inkább a fotózás felé venné az irányt (újra), mert ezt tartja a leginkább annak a nyelvnek, amellyel a legjobban kifejezheti magát.

Projektje pár hónapja kezdődött, a minimalista sorozathoz szükséges "fotóalanyokat" a legolcsóbb boltokban szerezte be, színekkel, formákkal és felületekkel játszik, és úgy tapasztalja, ha egy tárgyat megfoszt a funkciójától, akkor az életre kel, és mesélni tud. Digitális kamerán kívül használ analóg és polaroid fényképezőgépet is.

Ezt a munkát elsősorban egy személyes projektként fogja fel, amelyben megpróbálja figyelni és megtapasztalni azt, hogy hogyan reagál saját közvetlen és globális környezetére. Mi izgatottan várjuk a Minimal Still Life következő fotóit.