Szenet a szeme helyén már aligha találunk, de annál kreatívabb megoldásokkal készülnek a Z generációs hóemberek, akik lehetnek vidámak, szomorkásak, zsiványok és rosszban sántikálók is. Körbejártuk a fővárost, hogy mi a helyzet ezekkel az ideiglenes srácokkal, akik sokszor csak órákig bírják a strapát. Egy vallomással azonban tartozunk: sokuk az előző havazás alatt született, így akik akkor teremtették meg saját hóemberüket, azok most láthatják viszont őket. Egy kis mementó a fagyos manuszoknak, Juhász Norbert képeivel.

Az elegáns őrnagy – cifra gombjaival nem bízta a véletlenre. Vigyázzban áll, óvja a srácok szánkóját, mosolyog, ám biztosan bekeményítene, ha valaki hozzányúlna. Pedig úgy tűnik, ez a szánkó már nem siklik tovább.

A "Vizes banditák" – Harry és Marv épp azt eszelik ki, hogy milyen új csínnyel rabolják ki Kevinék házát. Harry még nem volt forrófejű és megvan a haja, Marv természetesen megint valahol máshol van, és nem érdekli, miről papol társa.

A leggyengébb láncszem – hiába jutott neki rendes, háromemeletes test, feladta. Ő fázott, nem akart tovább ácsorogni, úgy döntött, kilép, nem lesz többet hóember.

Micimackó – beszorult, ez van. Ám a valós mackó helyett őt nem a hátsója hozta zavarba, hanem méretes feje. Nem baj, nagy fej, sok sütnivaló. A testiség nem is olyan fontos.

A budai rém – teste csupa folt, mind sérülésnek tűnnek, nem egyszerű a múltja. Ahogy a jelene sem, mert ez a fickó bizony az éj leszálltával nem marad a kedves kis parkban, hanem más elfoglaltság után néz...

A boldog részeges – ő a buli legvidámabb tagja, aki már eleget ivott, de még nem volt meg a túltöltés. Nem dülöngél, csak mindennek felhőtlenül örül, mindenkit szeret, és ezt jó hangosan tudatja is. Itt is épp kinyilatkoztatásban van. Ölelne már valakit, na.

Akinek lefőtt a kávé – haverjával ellentétben ő jobban megküldte a bulit, aminek bizony az lett az eredménye, hogy órák óta nem tudják a többiek elkönyörögni ettől a szimpatikus fától. Pedig indulnának, hideg van, de a jóember nem engedelmeskedik, csak jajgat. Érdekes módon nem fázik.

A fény gyermeke – ő már megvilágosodott! Tudását, hitét pedig szívesen átadná a többieknek is, egyelőre az árnyékból, mert ha nagyobb fénynyaláb süt dicsőült valójára, hamar semmivé lesz.

BB-8 droid – vagy egy kacsa. Répa ide vagy oda, nagyon meg van viselve.

Haaaveeeer – sosem hagy alább a jókedve, mindenkihez van egy jó szava, mindig vicces. Persze a közeli barátainak annyira nem, mert ugyanazokat a poénokat ismétli évtizedek óta. És mindenkit úgy hív: haaaaveeerrr!

A tökéletes hóbarát – megmunkált szemek, sapka, mosoly, kifogástalan ívű szemöldök. Rá irigykedik a park összes többi hóembere, mindenki őt fotózza, mert annyira egyben van. Pedig igazából utálja ezt a sapit, csak amúgy kopasz...

A kortárs – pop-up jelleggel bukkant fel a hóból, egészen magasra törvén. Robusztus alakját art decós ornamentek díszítik, arca büszke, orra arisztokratikus. Répája kobaltsárga, végtagjai hiányoznak, ezzel utalván csonka, illékony jövőjére.