A ketrecfoci azon sportágak közé tartozik, amelyet ha egy órán keresztül teljes erőbedobással művelsz, utána garantáltan jó ideig sajognak a testrészeid. Persze a játék- és a közösségi élmény miatt megéri másnap izomlázzal ébredni; velünk is pontosan ez történt, miután teszteltük Budapest új ketrecfoci-centrumát, a Gyömrői úton található Cageball Pontot.

A cageball legjellemzőbb tulajdonsága, hogy rendkívüli módon fejleszthető vele az összjáték és a robbanékonyság, valamint sehol nem megy ki a labda játék közben, tehát szusszanásra maximum akkor van lehetőség, ha az a kapuban köt ki. Nincs szöglet, nincs bedobás, nincs pihenő. Az egyórás penzum gyakorlatilag tiszta játékidőnek tekinthető, így 60 perc elteltével szervezetünknek semmi nem esik jobban egy forró zuhanynál.

A tesztidőszakot követően február 7-től teljes üzemmódban működő CageballPontban igyekeznek a szervezők profi futballklubokra jellemző prémium szolgáltatásokat nyújtani. A kulturált öltözőket természetesen zuhanyzókkal és padlófűtéssel szerelték fel, valamint külön helyiséget alakítottak ki a közösségiprogramoknak, ahol street food jellegű kaják, különböző frissítők és három televízió társaságában lehet megdumálni a meccseken történteket.

"Az épület – amelyben rajtunk kívül egy crossfit-edzőterem is működik – adott volt, ennek a tulajdonságait igyekeztük a legjobban kihasználni. Fél éve kezdtünk el intenzíven gondolkodni rajta, hogy milyen sportágat hozzunk ide, és úgy két hónappal ezelőtt döntöttünk a ketrecfoci mellett. Olyan sportot kerestünk, amely dinamikus, pörgős és Budapesten kevés helyen lehet játszani" – avat be a nyitás hátterébe Laukó Krisztián, a Cageball Pont képviselőinek egyike.

Amennyiben véglegesen elkészülnek a munkálatokkal, négypályán lehet majd egymást és a labdát gyilkolni. Utóbbiról feltétlenül érdemes tudni, hogy nem a hagyományos 5-ös méretű és súlyú lasztit kergeted, hanem egy egy számmal kisebb és valamivel nehezebb, fékezett pattogású vérbeli futsal labdát. Ennek annyi az előnye, hogy nem pattog össze-vissza a vakvilágba, illetve majdnem kizárja a "mák-faktort", azaz csekély eséllyel jut be a labda a saját kapudba egy esetleges bikaerős, de célt tévesztett lövésed után.

Hogy egy csapattag se unatkozzon, lényegében mindenki kapus és mindenki mezőnyjátékos is. Három a három elleni játékra idealizálták a falba épített kapukkal kialakított ketrecet, amelyet egyik oldalán biztonságos és törhetetlen plexi határol. Két ketrec között egy hatalmas biliárdasztal tölti ki a teret, de nem ám a dákós-golyós változatot lehet itt kipróbálni, hanem kiegészítő sportágként a biliárdfocit.

Ami az árakat illeti, nagyjából hasonló anyagi áldozatot igényel a Cageball Pont, mint a többi hasonló hely: fejenként 1650 forintodba kerül a kedvezményes és a nyitó időszakon kívül, utóbbi két esetében 500 forinttal kevesebbért futballozhatsz egy órát a Gyömrőiúton.
Cageball PontXVIII. kerület, Gyömrői út 118.


Weboldal