A Lonely Planet összegyűjtött 31 új helyet és látványosságot, amit 2016-ban mindenkinek látnia kell, és kiadott egy új gyűjteményt, mely a legjobb nyitásokat és látnivalókat tartalmazza 2016-ra. Erre a listára került fel a megújult Klauzál téri piac is.

Az ingyenesen letölthető ebook a New in Travel címet kapta, és 31 olyan új látványosságot gyűjtött össze, melyeket az idén feltétlenül érdemes felkeresni. Az ebook már második éve segít az olvasóknak inspirációt és információt szerezni arról, hogy mi legyen a következő úticéljuk. Olyan látnivalók szerepelnek a legutóbbi kiadványban, melyek a közelmúltban nyíltak meg, vagy ez évre tervezik nyitásukat, így az utazók még egy lépéssel azelőtt láthatják ezeket a helyeket, hogy tömegek kezdenék el felkeresni őket.

A listára többek között felkerült a mélytengeri búvárkodás Szingapúrban, vulkánmászás Nicaraguában, Albánia szellemszigete, de új éttermek és átalakított múzeumok is. A teljesen felújított, 7000 négyzetméteres Klauzál téri piac a 27. helyet érdemelte ki.

Budapest történelmi vásárcsarnoka az itiner által romkocsmanegyednek nevezett VII. kerületben található, eredetileg 1897-ben nyílt meg, mint Budapest harmadik vásárcsarnoka, és jelenleg két emeleten kínál helyi termékeket. Arra, hogy a piac teljes területét ellepjék a termelők, még várnunk kell, de a felújítás után ez remélhetőleg már nem várat sokat magára.