Izzadni és méregteleníteni egy régi buszban a barátaiddal, családoddal egy fecskében vagy bikiniben, és bepárásodott ablakon át bámulni a páratlan dunai kilátást, miközben kint hasítanak a mínuszok. Ezt most januárban ismét megteheted, a Valyo jóvoltából.

Lassan már hagyománynak számít, hogy január környékén a Valyo (Város és Folyó Egyesület) kitelepíti Mobil Szaunáját, ahol egy gyors időpontfoglalás után különleges élményben lehet részünk, hiszen akár másfél óráig ücsöröghetünk a jó melegben, miközben Budapest egyik legszebb panorámájában gyönyörködünk.

A szaunabusszal már harmadszorra találkozhatunk, a helyszín idén a Citadella. Nincs más teendő, mint időpontot foglalni itt, eljönni a helyszínre és élvezni a kilátást és a forró szaunát. A Valyo már öt éve dolgozik a budapesti Duna-partok megújításán, különböző eseményekkel hívták fel a figyelmet az ügyükre. Céljuk, hogy egy egészként tekintsünk a városra, és benne a Dunára. Ezért lett tökéletes helyszín a Citadella, ahonnan a Duna teljes budapesti szakasza belátható.

A Mobil Szauna egy hatszemélyes, fatüzelésű helyiség, öltözővel és zuhanyzóval, és mire az izzadni vágyók megérkeznek, a busz már fel van fűtve. Papucsot, fürdőruhát és törölközőt senki ne felejtsen el bepakolni.