Az UNESCO Kreatív Városok Hálózata gyűjti azokat a városokat, amelyek a kreativitásukkal a világ élvonalába tartoznak. A Design Terminál nyertes pályázatával most Budapest is rákerült a listára, olyan városok mellé, mint Melbourne, Shanghai vagy Berlin.

Az UNESCO Kreatív Városok Hálózata (Creative Cities Network) gyűjti azokat a városokat, amelyek a kreativitásukkal, kreatív gazdaságukkal a világ élvonalába tartoznak. A Design Terminál Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával készített készített egy pályázatot, melyet a napokban meg is nyert, így a magyar főváros elsőként kapta meg Közép-Európából a „Design Városa” címet, és bekerült a Kreatív Városok Hálózatába. A titulust olyan városok mellett nyerte el, mint Melbourne, Shanghai, Berlin.

Egy város a hálózat tagjaként lehetőséget kap, hogy bemutassa kreatíviparát, részt vesz a tagvárosokkal folytatott tapasztalat- és tudáscserében. „Az UNESCO döntése fontos visszajelzés, ami megerősíti Budapest pozícióját a régió kreatívipari csomópontjaként." – nyilatkozta Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminál vezetője. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pedig Budapestet a világ egyik legizgalmasabb városaként definiálta. Szerinte a város színtere az innováció, az állandó fejlődés, a sokszínű kultúra és a dinamikusan fejlődő gazdaság ideális keveredésének.