A legendás Hard Rock Cafe mindig szívesen állt jótékonysági kezdeményezések élére, és ez az idei év végén sem lesz másképp. Az étteremlánc most Yoko Onóval, John Lennon özvegyével és a WhyHunger segélyszervezettel fog össze, hogy a világhírű zenész egyik leghíresebb dala által inspirált, „IMAGINE THERE’S NO HUNGER” kampány jegyében rászoruló családokat támogasson. A szervezet élelmezési programok és fenntartható mezőgazdasági módszerek népszerűsítésével küzd a gyermekéhezés és a szegénység ellen, és a kampány színes karkötőit megvásárolva te is segíthetsz a cél elérésében.

A Hard Rock Cafe 1971-es alapítása óta vállal részt a legkülönbözőbb jótékonysági akciókban, kampányszlogenjei – mint a „Love All – Serve All” és a „Take Time to be Kind” – a legtöbb vendég számára ismerősen csengenek. A híres étteremlánc 2015-ben is több jótékonysági programhoz csatlakozott, például a mellrák korai felismerését és kezelését ösztönző, októberi Pinktober kampánnyal és a Vegetáriánus Tudatosság Hónapjának apropóján bemutatott vegetáriánus menüvel. A legújabb projekt keretében a Hard Rock Yoko Ono Lennon békeaktivistával és a WhyHunger szervezettel együtt harcol, hogy a nyolc éve létrehozott „IMAGINE THERE’S NO HUNGER” kampány segítségével támogassanak olyan alulról szerveződő kezdeményezéseket, amelyek a világszerte rengeteg gyereket és családot érintő éhezés felszámolására irányulnak. A kampányt John Lennon humanitárius szellemisége és méltán híressé vált dala, az „Imagine” ihlette.

A közel egy évtizedes IMAGINE kampány fennállása óta 31 országban járult hozzá a helyi közösségek élelmiszer-termeléséhez, a fenntartható mezőgazdasági módszerek elterjesztésének támogatásával nagyjából 50 000 emberrel ismertette meg hatékonyabb ellátás módjait, és több mint 6,8 millió dollárnyi adományt gyűjtött össze a gyermekéhezés leküzdésére.

Most te is segíthetsz, ha vásárolsz a Hard Rock üzletekben fogalmazott IMAGINE termékekből.

Budapesten például év végéig 500 forintért veheted meg az IMAGINE THERE’S NO HUNGER kampány limitált kiadású, színes karkötőit, és a teljes összeggel támogathatod, hogy a fenntartható mezőgazdasági eljárások eljussanak a világ minden tájára. A Vörösmarty téri karácsonyi vásárra menet ugorj be a Hard Rockba, és állj egy kis adománnyal a globális ügy mellé, hogy egy éhezés nélküli világban élhessünk, ahogy azt Lennon megálmodta.