Az Andrássy út mögött megbújó Hunyadi tér eddig is Terézváros egyik leghangulatosabb találkozóhelye volt, de az utóbbi időben még inkább a közösségi élet meghatározó pontjává vált. Itt találjuk a város egyik legjobb termelői piacát, szuper kávézók és éttermek nyíltak a közelben, és a tél beköszöntével még eggyel több okunk lesz ide látogatni: november 30-án ugyanis megnyílt a Hunyadi tér korcsolyapályája.

Idén sem az Eiffel téren, sem a Westend tetején nem tudunk majd korcsolyázni, hiszen ezen a két helyen nem nyitottak meg a jégpályák, így joggal merül fel a kérdés mindenkiben, hogy akkor mégis hol lehet csúszkálni. Aggodalomra azért semmi ok, hiszen az örök klasszikusok, mint a vagy a előtt lévő adventi vásár jégpályája most is rendelkezésre áll, de a VI. kerület lakóinak nem kell ilyen messzire menniük, hiszen ők már a Hunyadi téren is hasíthatják a jeget.

A pálya elsősorban a gyerekek előtt nyílt meg, így nem zavaró az sem, hogy csak egy kosárpályányi területet foglal el a térből. Hétköznapokon 8–14 óráig a terézvárosi óvodások és iskolások vehetik használatba, a kerület lakói pedig 14–20 óráigingyen korcsolyázhatnak rajta. Akiknek nincs korcsolyájuk, 1000 forintért (diákként 800 forintért) bérelhetnek a téren felállított faházban.Sajnos egyelőre csak azok számára elérhető a koripálya, akiknek a lakcímkártyája a VI. kerületbe szól, de az üzemeltető önkormányzat tervezi, hogy mások számára is hozzáférést biztosít majd. Akár jégre lépünk, akár nem, a Hunyadi tér mindenképp megér egy látogatást a nemrég felújított park hangulata miatt, és ha már erre járunk, érdemes benézni a vagy beülni a Csengery utca sarkán álló egy isteni süti-kávé kombóra.