Élmény

Applikáció alapú művészeti sétákat indít az Artlocator

Fotó : Artlocator
Applikáció alapú művészeti sétákat indít az Artlocator

Mi is igyekszünk mindig naprakészen beszámolni az aktuális kiállításmegnyitókról, kortárs művészeti történésekről, ám ebben az egyik legprofibb fórum mára az Artlocator lett. Amellett, hogy kiadványuk és applikációjuk naprakészen mutatja be a legérdekesebb kiállításokat, vagy akár pop-up eseményeket, mostantól tematikus sétákat is indítanak.

Az applikáció alapú városi séták, esetleg játékok egyre népszerűbbek, hiszen lényegük, hogy nem kell egy-egy időponthoz igazodniuk. A felhasználó akkor járja végig a térképpel dinamizált programot, amikor csak ideje engedi, nem kell másokhoz, túravezetőkhöz alkalmazkodnia. Lássuk be, ez eléggé praktikus dolog.

Az általunk is ajánlott Artlocator menüje egy újabb ponttal frissült, megy az Artlocator Guide nevet kapta, s a már említett app-alapú séták körét bővíti. A téma a kortárs művészet, a kivitelezés könnyen kezelhető és felhasználóbarát. Minden programnál meghatározzák a távot. (sétálva, vagy biciklivel a legegyszerűbb) a szükséges időt is, így könnyen tervezhetünk. Az app ingyenes, olyan galériákkal alkotóközösségekkel, múzeumokkal számol, melyeket igényesen, gondosan válogattak össze, hisz lássuk be, egy műkedvelő laikusnak manapság igen nehéz eligazodni a budapesti kínálatban.

Fotó: Artlocator
Az első ilyen sétájukat november 27-én indítják. A téma most 4 finiszázs lesz, vagyis 4 olyan izgalmas kortárs képzőművészeti kiállításra hívja az app felhasználóit, melyek most zárnak és még utoljára meg lehet tekinteni őket. A Király utcai Inda Galériából indul, s a Lónyay utcai FLUX-ban ér véget, s az útvonalat a leginkább időhatékonyan állították össze – nekünk csak követni kell a térképet, valamint az alkalmazásból elolvasni az extra információkat az adott kiállításról.

A csapat tervei alapján körülbelül hetente-kéthetente frissülnek majd a séták – ez nyilván a felhasználóktól is függ. Mi támogatjuk a kezdeményezést, hiszen irányított és kicsit tudatosabb formában kerülhetünk közel egy olyan világhoz, több művészeti irányzathoz, amit az Artlocator könnyebben fogyaszthatóvá tesz akár mindennapi használattal, akár például a séták révén. 

Artlocator iOSArtlocator Android