Tavasszal a Macesz Bistro megújulva vetette bele magát újra a hetedik kerületi gasztroszíntérbe: bisztrós vonalat vettek fel, és magyaros ízekkel egészítették ki zsidó jellegű fogásaikat. Mára már szezonális étlappal, pár naponta változó séfajánlattal és kóstoló menüvel rendelkeznek, ahol a csuszatészta és a maceszgombóc tökéletesen megfér egymás mellett. Új eseménysorozatot is indítottak, ahol külsős séfek, borászok, bloggerek ötletei alapján születik meg a többfogásos vacsora. December 2-án az 11ground-os lányok lesznek a porondon.

A Dob utcán sétálva már biztos mindenki kiszúrta azt a bizonyos lovas-huszáros cégért, ami a Macesz Bistro bejárata fölött lóg. Ha az utcáról bepillantunk az étterembe, fehér abrosszal megterített asztalokat látunk, és egy hatalmas fekete táblát, mely méretes betűivel buzdít arra, hogy betérjünk. Ugyanis a nemrégiben teleírt falfelületen olyanokat olvashatunk, mint tabulé, shakshuka vagy flódni. Aki számára nem csengnek ismerősen ezek az ételnevek, kalandvágyból, aki pedig már látja is lelki szemei előtt a diós-mákos-almás rétegekből összeálló süteményt, azért fordul be az ajtón. És nagyon jól teszi, mert szerintünk a Macesz rajta van a legjobb zsidó (bár nem kóser) ételeket kínáló, budapesti helyek listáján.

A Macesz Bistro legutóbb októberben frissítette szezononként változó étlapját, így a klasszikus kedvencek az ősz jellegzetes ízeivel egészültek ki. Ennek köszönhetően most kóstolhatunk például libamájkrémet narancs karamellával, Wellington szarvas bélszínt grillzöldségekkel, marhabélszínt zöldbors mártással vagy ludaskását is. Az ételek mellé pedig hazai, külföldi, esetenként kóser borokat kínálnak a szakértők. A Maceszban tett látogatásunk során megtudtuk, hogy hamarosan saját márkájú pálinkával is bővül az italkínálat.

Néhány naponta a séf, Tasnádi Ákos újabb és újabb ajánlattal bővíti a választékot, és ha egyszerre több mindent szeretnénk megkóstolni kisebb adagokban, annak sincs semmi akadálya. Zsidó tradicionális (7900 Ft) vagy Macesz (9900 Ft) kóstoló menüt is kérhetünk, melyek 5 fogásból állnak.

Izgalmas a kínálat, és itt még mindig nincs vége. A Macesz áprilisban elindított egy programsorozatot Gasztro Tour néven, mely során sztárséfek, ismert emberek bevonásával készül el egy komplett menüsor. Így alkotott már Ákossal a Bistro konyhájában többek között Jókuti András vagy Gianni is. December 2-ára pedig az 11ground blogger lányai álmodtak meg egy menüsort. Róluk azt kell tudni, hogy 2 éve blogmagazinként működnek, és ma hat, ugyan nem hivatásos újságíró, de saját témájában szakértő blogger osztja meg véleményét, tapasztalatait. Ők Hadnagy Timi (#home), Erdősi Petra (#beautycorner), Sallay Wanda (#loveandlife) és Bolla Viktória (#fashion), Nagy Luca (#gastro) és Zana Gabriella (#sport). A decemberi vacsora során Ákosnak az ételek elkészítése folyamán is akad majd segítsége, a lányok képviseletében Luca dolgozik majd a keze alá.