Shopping

Bankolj és kávézz! – közösségi bank és kávézó nyílt Budapesten

Fotó : Norbert Juhász/We Love Budapest
Bankolj és kávézz! - közösségi bank és kávézó nyílt Budapesten

A bankfiókok ritkán tűnnek ki belsőépítészeti megoldásaikkal. A funkció előtérbe állításával általában nem a kényelem a meghatározó. A MagNet Bank új egysége a Kossuth tér és a Jászai Mari tér között egy kávézóval karöltve nyílt meg.

Az Olimpia parkkal szemközt álló ház felé közelítve a szépen felújított homlokzat és a nagy üvegablakok tűnnek fel. Ami szimpi, hogy figyeltek a környezetre, a fák alá pázsitot telepítettek, a hiányzó fák helyére pedig két újat ültettek. Viszonylag apró dolgok ezek, de a legtöbb üzlet tulajdonosa mégsem érzi úgy, hogy a küszöbön túl is tenni kell a környékért, még ha elvileg nem is hozzájuk tartozik. Szóval itt a jó példa, lehet őket utánozni.
Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest
A belső térben sok újrahasznosított bútor és berendezési tárgy található – mondjuk, az már kezd vicces lenni, hogy a foglalkoztatott lakberendezők remek ötleteinek köszönhetően lassan nincs kávézó ipari lámpa nélkül, így itt is egy kisebb Csepel Művek-gyárcsarnokot be lehetne rendezni a felhasznált tárgyakból.
Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest
A helyiségbe belépve egy kedves alkalmazottal és/vagy a kávégéppel találjuk szemben magunkat. Balra helyezkedik el a banki rész, jobbra a zöldfallal és egyéb kellékekkel ellátott kávézó.
Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest
A polcon – szinte már meglepő módon – könyvek sorakoznak. Ami nagyon pozitív, hogy ez nem a „vásároljunk össze tíz teljesen mindegy, milyen könyvet az antikváriumban” esete; a kötetek között klasszikusokat és kortárs irodalmat is felfedezhetünk.
Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest
A gyerekekre is gondoltak: a helyiség végében játékokkal, mesekönyvekkel, iskolai táblára firkálással is múlathatják az időt a bankolásban nem érdekelt fiatal látogatók.
Fotó: Juhász Norbert – We Love Budapest
A kávézó üzemeltetője az Andrássy útról ismert Ecocafé. La Marzocco gép, válogatott kávék, néhány szendvics és süti…
A kávéillatba azért nem kevés PR-illat is vegyül, de ez legyen a legnagyobb baj, az új bankfiók-kávézó egy kellemes színfoltot hozott létre a Kossuth tér közelében, a Balassi Bálint utcában.