A Hard Rock Caféban egész hónapban az emlőrákkal szembeni tudatosság áll a középpontban, október 30-án pedig jótékonysági esttel zárul az idei Pinktober nevű kampány. Az esemény célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a mellrák megelőzését célzó szűrővizsgálatok fontosságára, a betegség elleni küzdelem jelentőségére. A jótékonysági est jegybevételeinek 50%-át a Rákbetegek Országos Szervezetének ajánlják fel.

Világszerte rózsaszínbe borultak a Hard Rock márka helyszínei a már 16. alkalommal elindított Pinktober-kampány jóvoltából. A világon több mint 200 helyszínen hirdetik globálisan a mellrák elleni küzdelem fontosságát, amit a Hard Rock vendégei pink színű termékek, italok vagy szállodai bekészítések vásárlásával támogathatnak. A termékekből befolyt összeggel a The Breast Cancer Research Foundation és a The Caron Keating Foundation kutatásait és figyelemfelkeltő kampányait segítik. Budapesten például egy póló vásárlásával járulhatunk hozzá a nemzetközi összefogáshoz.

Nemcsak az emlőrák elleni külföldi megmozdulást, hanem a magyarországi küzdelmet is támogathatjuk: a Vörösmarty téri Rock Shopban Never give up feliratú karkötőket vásárolhatunk, a bevételt a Rákbetegek Országos Szervezete kapja meg. Október 30-án pedig egy jótékonysági est zárja az idei Pinktober-kampányt, ahol tovább adakozhatunk a magyar szervezet számára.

Pénteken este 8 órakor kezdődik majd a Pinktober jótékonysági est, amelyre a Hard Rock Cafe üzletében lehet előzetesen belépőjegyet vásárolni (10 000 Ft). Ez egy üdvözlő italt és egy háromfogásos, Hard Rock-specialitásokból összeállított menüt foglal magában, de a legfontosabb, hogy a jegy árának 50%-ával az Emlőrák Betegklubok II. Országos Találkozójának megszervezését támogatja minden résztvevő. Az este folyamán az amerikai nagykövetség munkatársaiból és itt élő külföldiekből álló zenekar, a BabelRock fogklasszikus rock- és funkyslágereket színpadra vinni.

Az Instagramon egyébként elszaporodtak a #pinktober hashtagek, a világ legkülönbözőbb tájain igyekeznek tudatosítani a nőkben a megelőzés és a küzdelem fontosságát. Ehhez a kezdeményezéshez pedig bárki csatlakozhat.