Billy Idol Rebel Yellje, gitár és lemezborítók a színes falon – körülbelül ez fogad, amikor belép az ember a Corvin sétányon lévő Classic Rock Coffee üzlethelyiségébe. A LED-del megvilágított pultnál lehet kérni „csak egy hosszú kávét”, vagy dönthetünk amellett is, hogy jobban szemügyre vesszük a kínálatot: az amerikai hangulattal átfűtött itallap olyan különlegességekkel van teleírva, mint a Dirty White Boy latte vagy a Very Berrie smoothie. Ez így megy a lánc minden egységében, de például koktélozni a lounge részben csak Budapesten lehet.

Október 12-én nyitotta meg alternatív rockstadionjának kapuit a Classic Rock Coffee Budapest, amivel az amerikai franchise-vállalat első európai üzlete lett. Lánc jellegéből adódóan ugyanazt a minőséget kapjuk a Corvin negyednél, mint Springfieldben vagy
Indiában: brazil, szumátrai és etióp kávébabokat pörkölnek, őrölnek, kevernek és főznek megadott idő és készítési mód szerint a világ legjobb kávégépének tartott La Marzoccót használva. A magyar üzemeltető többhetes tréningen vett részt Amerikában, és most már maga tanítja be a baristákat. Mindennek az eredménye egy olyan közeg, ahol a kávé profin van elkészítve minőségi alapanyagokból, a hangulat pedig megmozgatja egy jó rockkoncerten hajat dobálni vágyó belső énünket.Első körben, mikor még mi is tartogattuk a bevállalósságunkat, egy cappuccinót kóstoltunk, amelyről már az első korty után megállapíthattuk, hogy nem a szokványos kávék közé tartozik. A különleges termőterületekről származó kávébabok kombinációja kellemesen savas, karakteres és gyümölcsös: amit aztán nagy előszeretettel bolondítanak meg málnával és fehér csokival, ha az ember éppen egy Raspberry Beret frappét (1260 Ft) kér, ahogy mi is tettük. A rockdalokból csempészett, fantázianevekkel ellátott latték, jeges kávék és frappék egyébként különféle – csokis, karamellás, mogyorós – ízekben kérhetőek, de Great White Buffalo néven vaníliás változat is létezik.Sőt, olyan kávét is kóstolhatunk, amely valójában nem is kávé, hanem egy tejjel készült tea: a Chai Latte például hideg időben igazi lélekmelengető. Ami viszont hidegben és melegben is népszerű ital, az a több variációban kérhető smoothie. Mi egy Passionate Pomegranade-et próbáltunk, amely passion, mangó, gránátalma és banán kombinációjából áll. A pulton harapnivalók is sorakoznak: péksütemények, miniszendvicsek (270 Ft), ciabatták, brownie-k és sajttorták (650 Ft) is szemérmetlenül kelletik magukat.

Kedvenc részünk a földig érő ablakok előtt végignyúló asztal, beépített monitorokkal, fölötte lelógó fülhallgatókkal. Ebből jogosan lehet arra következtetni, hogy itt zenét is lehet hallgatni. És tényleg, sőt, egy jó hosszú, klasszikus rockdalokból álló lejátszási listából lehet válogatni az alapanyagot. Egyébként enélkül sincs hiány a repesztett hangokból, mivel az üzletben a Springfieldben állomásozó Classic Rock Coffee Company saját rádiójának élő streamje szól.

A zenesarkot és a kávébázist elhagyva, a helyiség hátsó részében egy más funkciójú részbe csöppenünk: ez az úgynevezett lounge, ahol kézműves söröket és koktélokat kérhetünk, miközben akár céges megbeszéléseket is tarthatunk. Itt helyet kapott egy kis színpad is, amelyet bárkoncertekkel, irodalmi estekkel terveznek majd megtölteni.
Classic Rock Coffee (bezárt)
Cím: 1086 Budapest, Corvin Sétány 2/C