Az épület Hajós utcai oldalában vadiúj kávézó, az első emeleti előtérben pedig küllemében és kínálatában is megújult bár nyílt az Operaházban. A kávézó elsősorban a Monarchia kávéházi hagyományait idézi fel, de néhány egyszerű és minőségi olasz tésztát is kaphatunk. Az ételkínálatot a Zsidai-csoport más tagjaihoz hasonlóan Litauszki Zsolt séf alkotta meg.

Korábban részletesen bemutattuk az Operaház Andrássy úti épületét, melynek Hajós utcai felébe Somlai Tibor belsőépítész álmodta meg az új kávéház belső terét. Bár az ötlet és a hely új, a terekben mindent megőriztek az Ybl-féle épületből, legfeljebb a berendezésben és néhány dizájnelemben tettek hozzá.

Az egyedileg készült ülőalkalmatosságokat piros anyaggal vonták be, ezen kívül a fekete és az arany dominálnak, a bárrészt az empire hangulata járja át, amit az Andrássy úti feljárónál látható két szfinx megidézése csak tovább erősít.

Az ételkínálatban igyekeztek az Osztrák-Magyar Monarchia kávéházi hagyományait feleleveníteni, így nem is kérdés, hogy a marhapörkölt ott szerepel a kínálatban. Jól sikerült a bolognai tagliatelle is, amelyben a szarvashús jelent újdonságot. Aki húsmentes tésztára vágyik, a kéksajtos gnocchi vagy például a margherita pizza is megfelelő választásnak tűnik.Teljesen más napszakban telik meg élettel és részben más hangulatúra sikerült az emeleti bárrész, amely külföldi minták alapján teljesen körüljárható kialakítást kapott.

Előadás alatt itt lekapcsolják a csillárokat és a három nagyméretű festményt különleges spotok segítségével világítják meg, így az egész csillogó bár különös atmoszférát kap, amelyben a képek mellett maga a pult, a pezsgősüvegek és a poharak csillogása dominál.

Az előadás szünetében, egy pohár pezsgővel a kézben kiléphetünk az Andrássy úti panorámát kínáló első emeleti teraszra is, amelyet műfűvel tettek hangulatosabbá.