A Hard Rock Cafe Budapest azzal ünnepli a Vegetáriánus Tudatosság Hónapját, hogy limitált ideig elérhető húsmentes opciókkal bővíti és újítja meg kínálatát. Az új vegetáriánus fogások október 1-jén, a Vegetáriánus Világnapon indultak útjukra a világ különböző Hard Rock-jaiban több, mint 25 húsmentes ajánlattal, amelyek közül három juice, két burger, két wrap és két saláta a budapesti Hard Rock Cafe étlapjára is felkerült. Az új ételeket a hónap végéig lehet megkóstolni, de a vendégek kedvencei hosszútávon is az étlapra kerülhetnek.

A rock&roll életérzésről és legendás burgerekről híres Hard Rock egy hónapra Budapesten is vegetáriánus és vegán fogásokkal bővítette kínálatát.

Az új menü a Vegetáriánus Tudatosság Hónapja alkalmából készült, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a húsmentes étkezés előnyeire. Október végéig olyan fogásokat kóstolhatunk a Vörösmarty téri étteremben, mint a Quinoa burger, a fűszeres tofus feketebab tekercs, vagy a Sült zöldséges saláta.

Mivel a világon egyre többen választják a növényi alapú táplálkozást, ezért a vegetáriánus éttermi kínálatra is egyre nagyobb a kereslet” – mondta Antonio Bautista, a Hard Rock International Franchise-üzemeltetésének senior igazgatóhelyettese. – „A Hard Rock Cafe a globális és a regionális konyhából merített a fogások megalkotásakor, amelyeket a vegetáriánusok és a húsimádók egyformán élvezetesnek fognak találni.”

Az új kínálat 

  • Fűszeres tofus feketebab tekercs - Feketebab, barnarizs, lilahagyma, paprika, kukorica, koriander, paradicsom, jalapeno, fokhagyma, méz, fűszeres, grillezett tofuval és fokhagymás krémmel (3800 Ft)
  • Ropogós karfiolos tekercs - Rántott karfiol humusszal, paradicsommal, ecetes lilahagymával, fokhagymás olajjal, korianderrel, csilivel, vegyes salátával tálalva (3500 Ft)
  • Sült zöldséges saláta - Fodros kel, válogatott balzsamos gyökérzöldségek (cékla- és répafélék), fűszeres pekándió, tofu és újhagyma, almaecetes öntettel (3200 Ft)
  • Sült céklás saláta - Sült cékla szeletek spenótsaláta-ágyon fetasajttal, karamellizalt pekándióval, mézes-balzsamos öntettel (3000 Ft)
  • Quinoa burger - Friss zöldségpogácsa, helyben készítve quinoaval, lilahagymával, gombával, tojással, Cheddar sajttal, pekándióval, árpával, szója szósszal és zsemlemorzsával, tetején humusszal, rukkolával, paradicsommal és grillezett lilahagymával (3600 Ft)
  • Padlizsán & Humusz Burger - grillezett padlizsán szeletek humusszal rétegezve, rukkolával, paradicsommal és lilahagymával (3200 Ft)

Az újítások része, hogy a Hard Rock Cafe Budapest kiterjedt, díjnyertes itallapja is új, tápláló italokkal bővült.

Mostantól olyan juice-okat is megtalálunk a kínálatban mint a Cékla-narancs-gyömbér vagy a Spenót-ananász-lenmag turmix.

Bővebb információ ITT.