Internetfüggők figyelem: ezentúl ingyenesen lehet wifit használni a Parlament előtt. A kezdeményezés arra irányul, hogy korszerűsítse a közösségi tereket Budapesten. Egy korlátozás miatt azonban nem kell abban reménykedni, hogy majd itt vívjuk meg intergalaktikus online csatáinkat, vagy itt töltjük le a legújabb filmeket.

Az internet alanyi jogon mindenkinek jár, valahogy úgy, mint a levegő, szóval a köztereken is egyre gyakrabban találkozhatunk ingyenes hozzáféréssel, gondoljunk csak a Nyugatinál található órából áramló netre. Az internetezési lehetőség hamarosan eljut a melletti Kossuthtérre is, számolt be róla az OrszággyűlésSajtóirodája.

Az ingyenes wifi a OrszággyűlésHivatala által fejlesztett mobilalkalmazással is összeköttetésben lesz, amelynek révén mindent megtudhatunk a Parlament bejárásáról, illetve egy virtuális sétát is tehetünk az épületben és a környékén. Az ingyenesinternet valójában totálisan erre a szolgáltatásra van kihegyezve, ugyanis a net ebben a formában csak 30 percig használható naponta.