Élmény

A BAH-csomópont másik oldalát is lefestette a Színes Város

Fotó : Farkas András
Benczúr-kerti játszótér, játszótér, arcfestés, gyerek

A Színes Város Budapest Fesztiválban több mint egy tucat falfestmény valósul meg Budapest több kerületében. Az augusztus 24-én elindult esemény témáinak vezérfonalát főként a hungarikumok adják, másrészt pedig külföldi vendégművészek itteni benyomásaikat mutatják meg a falakon. A legújabb alkotásban Graciela Goncalves argentin művésznő ismert animációs figurái kelnek életre a BAH-csomópontnál. A figurák ezúttal a Balaton felé veszik az irányt.

„Rengeteg falfestőfesztiválon jártam már, de olyan csodával, mint ami itt történt, eddig nem találkoztam: az elején a Turizmus Zrt. elvitt a Balatonra két napra, amely útnak az volt a célja, hogy inspirációt nyerjek erről a helyről, ahol előtte nem jártam. Ezen az utazáson felejthetetlen élményekben volt részem, hajóztam a tavon, láttam Tihanyt, jártam Balatonfüreden, megmutatták a Vaszary-villát, ahol kaptam tárlatvezetést is, és még egy kis bobozásra is jutott idő, szóval az biztos, hogy én imádom Magyarországot, és mindenkinek elmondom majd, hogy ide el kell jönni, ugyanis nálunk, Dél-Amerikában szerintem nagyon kevesen tudnak arról, hogy itt mennyi minden van meg egyszerre” – mondta Graciela Goncalves argentin művésznő, akinek ismert animációs figurái kelnek életre a BAH-csomópontnál.
A csomópont adta egyértelmű helyszíni utalás mellett a művészt egy magyar találmány, az átlátszó beton is megihlette. Az első pilléreken ezzel játszik el, míg pillérről pillérre az árnyékokból valós figurák lesznek. Az AnimalitoLand néven alkotó művész 70 liter falfestéket és 40 liter szórófestéket felhasználva 9 nap alatt készítette el a várost színesítő projektet.

Fotó: Farkas András
Fotó: Farkas András
Fotó: Farkas András
Fotó: Farkas András
Fotó: Farkas András