New York Minute néven nyitott amerikai típusú büfé Óbudán. A meglepő helyszínválasztás nem véletlen, a kínálat pedig elég egyedi: 5 dolláros titkos turmix, fantáziadús és hatalmas szendvicsek és rántott Oreo. Igen, tényleg ez van ideírva. Édes, bundás keksz.

Minden nagyobb lakótelepen van egy csalamádés-hambis hely, egy gyrosos, és a közelben valamely nagy gyorsétterem egyike, ahol a parkolóban pezseg az élet. Lássuk be, ez nem a legjobb felhozatal. A New York Minute megálmodói ott nőttek fel, ahol most vállalkozásukat elindították. Kölyökkorukban nyilván nem az volt az elsődleges szempont, hogy lehet-e jót és kiadósat enni a telepen, de később sokat gondolkoztak azon, hogy miért nincs a közelben egy jó árú, kedvükre való vendéglátó egység.

Pár hete, éppen azokhoz a beton pingpongasztalokhoz közel, ahol sráckorukban bandáztak, megnyitott a New York Minute. Nem mondjuk, hogy hózentrógeres, zselés hajú jampik táncolnak az ominózus asztalokon, míg turmixra és burgerre várnak, de érdekes hangulatot kölcsönöz a környéknek az új étterem. Maximum 10 ember fér el kényelmesen az amerikai stílusban berendezett apró helyiségben.

Előételképp kapható Mac&cheese (740 forint), az amerikai gyerekek kedvence, sajtleves, csirkeszárnyak és mindenféle rántott ropogtatnivaló (840-940 forint). Wrapek, chilis bab, BBQ húsok is adottak, melyből egy bordát (1440 forint) meg is kóstoltunk. Óriási adag, omlós, mázas hús, ami után kívánnánk a melós, ipari kéztisztítót. Grillkukoricával körítve az igazi. Szerintünk a bordával komoly kihívója akadt az óbudai Fanni Büfének: sokak jönnek majd csócsálni a város egyéb pontjairól is.

Szendvicseik 3 méretben elérhetők, saját magunk is összeállíthatjuk őket, de tanácsot is kérhetünk. Az XXL észak-karolinai sertéssültes adagunk 1240 forintba került, ami egy nagyon jó ár, ha például a belvárosi szendvicsezőkhöz hasonlítjuk. Összességében jellemző rájuk a korrekt árszabás. Hot dog, hamburger, pizza és saláta természetesen ugyanúgy főszereplők. Következő alkalommal biztosan ránézünk ezekre is, de muszáj volt a desszertekkel folytatni.

690 forintért 0,5 l turmixot kapunk: a klasszikus ízek mellett van kólás-vaníliafagyis és a titkos receptúrájú 5 dolláros. A juharszirup domináns benne, szóval elég kellemes az ízvilág. A kisebb cukorsokk után jött a még nagyobb csodálkozás, ugyanis megrendeltük az édes bundába csomagolt és kirántott Oreot (540 forint). Elég őrült ötlet, de mivel a rántott Bountyn és corndogokon már túl vagyunk, azt hittük nem érhet meglepetés. Nos, csendben fogyasztottunk el egy-egy kabátos kekszet. Aztán megbeszéltük, hogy nem fogunk sűrűn ilyet rendelni, de kötelező és vicces élmény volt megkóstolni. Szerkesztőségünk tagjai nagy örömmel fogadták a többi Oreot és nehéznek, ám szupernek értékelték.

Igazi kis földönkívüli a New York Minute, de már most jól beépült a helyiek mindennapjaiba. Hamarosan biztosan többen járkálnak majd a környéken shake-s poharakkal, mint kommersz üdítőkkel. Mi is így tennénk.

Cím: 1031 Budapest,

Vízimolnár u. 10.
Facebook