Egy korrekt helynek sem árt időnként a frissítés. Legutóbb egy húsos összeállítás miatt jártunk a Meat Boutique-ban, ahol méretes adagokkal, bőrös csülökkel, csontos karajjal igazolták, hogy miért is ez lett az étterem neve. Pár hete azonban új séffel, kigondoltabb és újszerűbb tányérokkal, koncepcióval várják vendégeiket.

Jó dolog, ha működik egy formula, viszont fontos az is, hogy a gyorsan változó trendekkel, igényekkel lépést tudjanak tartani, netán terelgetni tudják azokat. A Meat Boutique nagyobb adagjaival, húsételeivel hamar kedvelt hellyé vált, a tulajdonosok mégis úgy látták, hogy mind a környezet, mind a vendégek ízlése megköveteli a trendkövetést. Hisznek a még nagyobb sikerben, a konyha vezetését így Darusa Richárdra bízták. A séf számos nemzetközi konyhán bizonyította rátermettségét, ahogy számos budapesti étteremben is kóstolhattuk már friss és ízes fogásait.

Az étlap elég dinamikus, 4-6 hetente váltják majd a kínálatot, természetesen idénynek megfelelő hozzávalókkal. A nyári szezon nagy dobása a terasz is, ahol elég pazar kilátás nyílik a Lánchídra. Mi is a teraszon vártuk ebédünket, olykor Richárd kommentjeivel, hiszen örömmel mesélt a pazarul összeállított tányérokról. Szerencsére nagyon sok bisztróban kezdenek egyre mutatósabban tálalni, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Meat Boutique a jók között is kiemelkedően szerepel, több szempontból is. A látvány tényleg nagy erősségük, s mint kiderült, az ízekben sem csalódhatunk, sőt, ezt a minőséget elérhető áron biztosítják.

Nehezen tudjuk elképzelni az étkezést egy jó leves nélkül, így a megkóstolván szinte esszenciának tűnő kacsa consommé korianderrel és újhagymás palacsintával (1390 forint), valamint a hideg almaleves ropogós rozmaringos crumble betéttel és rebarbarával (1290 forint) is jó választásnak bizonyult. Ütős és tiszta ízeket kaptunk, és már hamar megfigyelhettük, hogy Richárd milyen bátran bánik a különböző textúrákkal. Ez az előételnél is beigazolódott: a kacsamáj, alma-bodza zselével, ribizlivel és kaláccsal (2490 forint) ékes példája volt, hogy mennyire vagány kombináció a zselé, a friss roppanós gyümölcs és a szuper péksütemény. Salátáikat is érdemes kipróbálni, hiszen nem a szokásos formában érkeznek. Igazából úgy tűnik, hogy náluk bátran elfelejthetjük a konvenciókat.A kacsamell ribizlivel és vaníliás karalábéval (3890 forint) éppen olyan izgalmas volt, mint a polentával és zellerkrémmel kínált bárány (3890 forint). Minden fogásra jellemző a játékosság. Összességében elmondhatjuk, hogy nagyon üdítő megújuláson ment keresztül a Meat Boutique, s bár a csülkös vonal sem volt rossz, most egy igazán szuper irányvonalat követnek.