Gasztró

Kolbásszal töltött burger – itt a Kolbice by Kobe

Fotó : László Balkányi/We Love Budapest
Kolbásszal töltött burger – itt a Kolbice by Kobe

A burger fanatikusoknak és a hagyományos kolbászosoknak kedvez a Kolbice új fejlesztése, mely Kobu névre hallgat. Lényege, hogy a kolbászok, zöldségek, szószok az eddig ismert tésztatölcsér helyett egy buciba kerülnek, így kétkezes szendvicset formálnak.

Kolbice by Kobe Sausages
A közelmúltban írtunk már négyzet alakú fánkokról, s most eljött a négyzetes burgerek ideje is. Hogy még egyet csavarjunk az ügyön, nem hagyományos húspogácsás, emeletes dologról beszélünk, hanem a már jól ismert Kolbice kis kolbászos verziójáról. A tölcséres sétálós fesztiválétektől annyiban különbözik a kolbász, hogy nem sertésből készül, hanem szürkemarhából. Ráadásul nem is akármilyenből, hiszen a Szomor húsüzem biztosítja hozzá a húst.

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Belvárosi Piac (Hold utcai piac)
  • 1054 Budapest, Hold utca 13.

Két változattal indult útjára a Kobu: a “green” tormával, zöld fűszerekkel,  lágyabb ízvilágot képvisel és sokkal jobban jön a húz íze, míg a “red” sajtja és baconje mellé barbecue szósz is dukál. Mindkettő igazán szaftos élmény, mi mégis a tormásra szavaznánk. A buci, amit kóstoltunk, prebiotikus kenyértésztából készül, ami annyit jelent, hogy almával teszik rostossá és könnyebben emészthetővé. Talán így placebóként is hathat a prebiotikus szó, hogy annyira nem terheljük meg a gyomrot, mintha egy jó karéj fehér kenyérrel csapnánk szét a véres hurkát. Jól átgondolták a komponenseket.
Az új formátumú burger mellett beszélgettünk velük a cég átformálósásáról is, ami annyit jelent, hogy a Hold utcai, a Vásárcsarnokban lévő, a Dohány utcai és a szezonális Római-parti és a Budapest Parkban lévő Kolbice street food éttermek mostantól Kolbice by Kobe Sausages néven futnak, mely Behovits Attila tulajdonos eredeti ötletét viszi tovább.

Ezekben az üzletekben juthatunk hozzá a kolbásszal pakolt tölcsérekhez és a négyzetalakú buciban kínált Kobuhoz is.