Annyi mindenről van már külön tumblr: reneszánsz festmények ijesztő csecsemőiről, kellemetlen családi fotókról, fallikus városi árnyakról. Rátaláltunk egy olyanra, ami a budapesti boltok előtt várakozó ebeket mutatja be. Izgatottakat, nyugodtakat, búslakodókat és a gazdit istenítőket.

Elgondolkodhatunk persze, hogy az volna a legjobb, ha üres lenne a dogswaitinginbudapest.tumblr.com, mert az összes fővárosi üzletbe bemehetnek a négylábúak is, de egyelőre a kutyabarát helyekkel kell beérnünk. A gazdák bár fájó szívvel, de a közértbe menet sokszor hagyják kutyájukat pórázon az ajtók előtt, a bicikli mellett például. Vannak olyan boltok, melyek előtt külön a póráz felakasztására tervezett akasztók is fel vannak szerelve (ennyi erővel már csak egy lépés az, hogy be is mehessenek a kutyák), sokan a gazdák és a kutyák közül is leleményes módon oldják meg a várakozást.

Egyik kedvencünk a sztoikus nyugalomban fekvő labrador, aki reméljük, hogy ugyanaz a forma, akit nyári melegben sokszor láttunk már a Szabadság téri szökőkútban hűsölni. Az Instagramon is kaptunk már üzeneteket arról, hogy a lustálkodó labrador órák múltán is a szökőkút frissítő vize alatt mondott ellent a kánikulának.

Az oldal eredetileg poénból készült, „miért ne" alapon, de szerencsére elég jó fejek ahhoz, hogy sok kutyákat érintő kérdést is kommunikálnak. A posztok pedig mindig viccesek és egyáltalán nem bántóak a négylábúakra nézve. A várakozó ebekről készült képeket örömmel veszik Facebookon például. Vagyis ha van ilyen, ne habozzatok elküldeni nekik.